Kids

ZINDELIJKHEID | GEDAAN MET DROGE NACHTEN

zindelijkheid

Waar ik hier zo euforisch over was is intussen helaas al wat minder goed gelukt. Na zo goed als twee droge maanden zonder pampers, we hadden ook al alle pampers weggedaan, begon Enora plots terug te plassen in bed. We dachten eerst dat het een fase was dus heb ik een paar weken aan een stuk constant lakens gewassen, maar nu heb ik het opgegeven. Enora slaapt terug met een luier aan.

Waarom heb ik zo lang gewacht? Schrik dat het een stap achteruit zou zijn en dat is het ook wel. Maar vooral, plast ze in bed uit gemak of voelt ze het echt niet komen? Vooral haar glimlach ‘s ochtends als we haar gingen halen deden ons twijfelen. We kochten dan nog een lampje die aangaat bij aanraking zodat ze nog makkelijker naar haar potje kon, maar ook dat mocht niet baten. Op een gegeven moment had ik een berg vol was, maar met veel propere lakens hebben we besloten om toch maar terug luiers in huis te halen.

Nu hopen we uiteraard dat ze snel terug de klik maakt, af en toe heeft ze eens een droge luier, maar het merendeel zijn terug volle luiers. Ze is uiteraard nog jong, ze moet nog drie worden en het is dus perfect normaal dat ze ‘s nachts nog niet droog is. Maar we begrijpen niet hoe ze twee maanden perfect droog was en nu ineens terug elke avond in bed plast. Ook ‘s middags trouwens, ook dan plast ze terug in bed.

We hebben ook even geprobeerd om ze wakker te maken tegen het tijdstip dat wij gaan slapen, maar dat lukte slechts één keer en de rest van de avonden was ze te erg van slag dat we haar hadden wakker gemaakt, dat ze zelfs niet kon plassen. Dus dat was ook geen goed plan.

Wie goede tips heeft om de zindelijkheid tijdens het slapen te stimuleren, shoot!

Sarah Hanssens

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  marjo
  3 november 2016 at 09:17

  ik ben heel benieuwd welke tips er komen. hier dochterlief ook s nachts zindelijk en ineens niet meer, en nu ook een luier aan. eerst nog zonder totdat wij naar bed gaan, maar ze was elke keer te laat. ze had het niet door, na de drukke maanden november december wil ik het weer gaan proberen! heb ook geen idee hoe het komt,

  • Reply
   Sarah
   7 november 2016 at 18:59

   Gek dat jullie nu net hetzelfde ondergaan! Ik duim voor jullie!

 • Reply
  Joni
  3 november 2016 at 10:19

  Hier is miss M overdag en tijdens (minder frequente) namiddagdutjes perfect droog, vraagt ze zelf om zonder pampertje te slapen.
  Dat probeerden we een aantal nachten, maar die waren nat. Dus ik vertel nu elke avond dat ze haar pampertje droog moet proberen houden.
  So far, no succes.

  • Reply
   Sarah
   7 november 2016 at 19:00

   Het zal wel komen, gok ik. Hoop ik. Succes!

 • Reply
  Margriet
  5 november 2016 at 17:30

  Het is echt nog heel normaal dat een kindje van drie nog niet zindelijk is ‘s nachts. Ik zou er nog niet teveel druk op leggen, het komt vanzelf wel. Je zou eventueel wasbare luiers kunnen overwegen, dan voelt het kind beter dat het nat is.

  • Reply
   Sarah
   7 november 2016 at 19:01

   Ja, het zal uiteindelijk wel komen waarschijnlijk. Maar wel terug aanpassen als het twee maanden probleemloos ging.

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: