DIY Fashion Kids

WORKSHOP AWASH | MONKEY SAY MONKEY DO

Awash

We zijn nu februari 2017 en dat wilt zeggen dat ik 1 jaar naai! Ellen, de persoon dankzij wie ik heb leren naaien startte in dat jaar Awash. Een webwinkeltje waarbij ze kleertjes maakt op maat, maar ook workshops organiseert en vrije naaiateliers. Ik volgde al eens een workshop om kindersweaters te maken en de Aster trui  (LMV) voor mezelf. In de afgelopen weken kwam daar de workshop (w)ondergoed bij. Een ideale manier om restjes op een leuke manier te verwerken!

HET GEZICHT ACHTER AWASH

Hallo, ik ben Ellen. Mama van een vierjarige Ethiopische parel , Yonatan. In het dagdagelijkse leven werk ik in het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren te Merelbeke. Daarnaast ben ik dus ook zaakvoerster van Awash. Mijn naaimachine is mijn therapie en creatief zijn is mijn tweede naam! Ik blijf zoeken naar originele dingen die net dat tikkeltje anders zijn. Met veel liefde en oog voor detail wordt alles handgemaakt. Het is geweldig om van een stukje stof en wat garen iets te maken dat je echt kan dragen. Een tweedimensionaal stukje stof omtoveren tot een driedimensionaal kledingstuk. Naaien is een fantastisch middel om creatief mee te zijn. Je kunt spelen met kleur, textuur, stof, lijnen. Oneindeloos veel mogelijkheden zijn er. Je kan zoveel leuks maken voor kinderen. Met hersenen die constant knetteren van de actie, word ik van naaien (meestal) helemaal ‘zen’. Alles wordt in beperkte oplage gemaakt.

Ellen organiseert verscheidene workshops op avonden of gedurende de dag. Je kan de gehele planning vinden op haar facebook pagina. Ook om te leren naaien ben je aan het juiste adres met de start to sew lessen die ze geeft. Kan je al naaien maar doe je dat graag in groep? Je kan bij Ellen ook terecht voor vrije naaiateliers, dan maak je wat je maar wilt in companie van een aantal dames (of heren) met diezelfde interesse = naaien!

MONKEY SAY MONKEY DO

Eén van de stoffen die ik op overschot had was het apenstofje waarvan ik ook al eens de Sienna jurk (LMV) van maakte. Met het restje stof kon ik toch niet veel meer doen, het was net gepast voor een hipster en het voorpand van een marcelleke. De achterpand maakte ik in een donkergrijze stof die perfect bij de apenstof past. De boorden werkte ik af met lichtroze boordstof, zo blijft het toch een beetje girly.

Mijn klein aapje heeft nu een leuk (w)ondergoed setje bij en ik heb een doel voor mijn restjes stof!

Neem zeker een kijkje bij Awash als je van in de buurt bent en ook wil leren naaien, of dat al kan maar dat ook in groep wilt komen doen. Of als je helemaal geen talent hebt om te naaien, maar toch een leuk handgemaakt stuk wilt, bekijk dan zeker ook de mogelijkheden bij Awash!

Happy Moments

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Saar
  13 februari 2017 at 21:36

  Zo tof! Strike a pose Enora ?!

  • Reply
   Sarah
   13 februari 2017 at 21:37

   Ja, foto’s nemen voor op IG en de blog vindt ze precies kweetnie hoe tof. ?

 • Reply
  Lieke van Veen
  13 februari 2017 at 23:57

  Wat een leuk ondergoed!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  15 februari 2017 at 09:15

  Ik vind het een heel mooi setje. Het staat haar goed!

 • Reply
  Kool Family
  17 februari 2017 at 20:22

  Heel mooi en origineel!
  Is eens iets anders dan Bumba en Piet Piraat. *Jaloers*

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: