Er op uit

Weekend | week 42 | Cirque du Soleil | Amaluna

amaluna

Afgelopen vrijdag gingen we met Thierry zijn werk naar de voorstelling van Cirque du Soleil –  Amaluna. Ik geloof dat het was omdat ze al x aantal tijd werkongeval vrij zijn dat ze dit als cadeau kregen. Partners mochten ook mee, uiteraard tegen betaling. De volgers op Instagram hebben vast gezien dat ik vrijdag van thuis uit werkte, wel dit was de reden. Gezien we op tijd klaar moesten zijn om Enora af te halen van de opvang en dan Enora naar haar opa en haar meter (a.k.a. de babysit van dienst) te brengen, was dit de gemakkelijkste oplossing zonder tijd te hoeven verliezen in het drukke verkeer tijdens de spits. Het was trouwens de eerste keer dat Enora ergens bleef overnachten! Maar al bij al is dat vrij goed gegaan, zowel voor haar als voor mij. 😉 

Cirque du Soleil is een organisatie opgericht in 1984 met als thuisbasis Montreal Canada en zij organiseren allerlei acrobatische shows. Ze treden op over de gehele wereld met artiesten van verschillende nationaliteiten. Intussen doen er ook twee Belgen mee die ze hebben opgepikt uit Belgium’s Got Talent!

amalunaDus, verder over Amaluna.In 1 woord: GEWELDIG! Echt! Het is de tweede keer dat ik een voorstelling zie van Cirque du Soleil. De eerste was Corteo in Antwerpen en nu Amaluna in Brussel en het is zeker niet de laatste! Je moet het zeker eens doen als je de kans hebt. Begin volgend jaar is er een nieuwe voorstelling genaamd Varekai in Antwerpen.

amaluna

Dit zegt Cirque du Soleil over hun show Amaluna:

Amaluna neemt het publiek mee naar een mysterieus eiland, geregeerd door godinnen en geleid door de cycli van de maan.

Hun koningin, Prospera, organiseert om te eren dat haar dochter volwassen wordt een ceremonie waarin vrouwelijkheid, vernieuwing, wedergeboorte en balans worden geëerd en worden doorgegeven naar een volgende generatie.

In de nasleep van een storm veroorzaakt door Prospera, spoelt een groep jongemannen aan op het eiland. Dit zet een meeslepend, emotioneel liefdesverhaal tussen Prospera’s dochter en een moedige jonge bewonderaar in gang. Hun liefde zal echter op de proef worden gesteld. Het koppel komt voor verschillende zware beproevingen te staan en ze zullen ontmoedigende tegenslagen te verwerken krijgen voordat ze wederzijds vertrouwen, geloof en harmonie vinden.

amalunaDoor een aantal vrouwen uit de cast werd de muziek live gespeeld, alsook de zang. De muziek heeft een gothic metal kantje en dat paste helemaal in het concept. Fantastisch!

Nog een aantal sfeerbeelden:

Manipulation CWP_185 amaluna amaluna amalunaamaluna

Zag jij al ooit een show van Cirque du Soleil? Hoe beviel deze?

*Deze foto’s zijn gebruikt met toestemming van Cirque du Soleil.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: