Er op uit Lifestyle

Weekend | week 40 | Estetikabeurs najaar 2015

ISO beauty Nederland

Zaterdag 3 oktober gingen Thierry zijn nicht Cynthia en ik naar de Estetikabeurs in Brussel. Een beurs die ze twee keer per jaar organiseren, eens in het voorjaar en eens in het najaar. Toen ik mijn basisopleiding make-up volgde bij Het Perspectief had ik ook al eens kortingtickets gekregen waardoor ik met haar zus al eens was geweest, voor Cynthia was het de eerste keer. Nu konden we gelukkig ook kortingstickets bemachtigen, de normale toegangsprijs is namelijk €45! Best veel geld om daar eventjes rond te gaan struinen als niet professional.

estetikabeursDe beurs was verspreid over twee hallen, of eerder twee paleizen zoals ze het noemen in Brussels Expo. Dit keer vond ik het ook veel beter georganiseerd, het leek minder druk in de gangen dan de andere keer dat ik was gegaan, al was het nog wel druk, maar het was dit keer veel aangenamer.

Wat kan je allemaal vinden op de Estetikabeurs?

Allerlei producten die je als schoonheidsspecialiste, nagelstyliste, … nodig hebt om je werk te kunnen doen. Als nagelstyliste kan je daar zeker wel je ding vinden, daar is volgens ons het meeste voor voorzien, als kapper heb je daar weinig te zoeken, daar is namelijk zo goed als niets voor te vinden. Jammer, want we zochten net wel wat producten voor het haar, maar hier blijkt een aparte beurs voor te zijn.

Wat kocht ik?

Het eerste wat we kochten was een sjaal, je kon deze al zien op Instagram.

sjaal estetikabeurs

Het volgende wat ik kocht (maar blijkbaar niet op foto heb, oeps!) zijn navul waxcassettes voor mijn elektronisch ontharingsapparaat van Jean Marin (zoiets) en een witte haarband met velcro voor als ik terug start met de make-up lessen.

Daarna kwamen bij de ISO beauty stand (NL) waar je je even op een stoel mocht neerzetten zodat ze even een stijl- of krultang op je los lieten. Het meisje die het bij ons deed was heel erg vriendelijk, ze liet me ook even zelf proberen om het bij mezelf te doen, wat me ook al meteen duidelijk maakte dat het niet simpel ging zijn om heel mijn kapsel klaar te krijgen. Toch was ik super tevreden met het resultaat en zei ik tegen het meisje dat als na de beurs de krullen er nog steeds goed in zitten, ik terug kom om de stijltang die ze had gebruikt aan te schaffen. Tot mijn verbazing was dit het geval, de krullen zaten er nog steeds piekfijn in en dus kocht ik samen met Cynthia een stijltang.

Ik koos voor een roze/rood exemplaar, ISO heeft ook stijltangen met een leuke print maar helaas waren deze ook meteen een stukje duurder. Om de vriend niet meteen knettergek te krijgen besloot ik dus de “simpele” variant te nemen.

ISO beauty NederlandDit is de doos van de stijltang. Handige doos, niets op aan te merken. Het enige wat ik jammer vind is dat het lettertype en modelnaam zo goedkoop lijken terwijl dat het product echt niet goedkoop is (€90, met beurskorting €80).

ISO beauty nederland

ISO beauty Nederland

Je kan de graden instellen van 60°c tot 230°c en er is ook een aan en uit knop maar ik trek eigenlijk altijd de stekker eruit zodat ik hem achteraf ook gewoon terug kan opbergen (eens hij is afgekoeld uiteraard).

Het volgende wat ik kocht zijn bruisballen. Er was een standje met bruisballen aan €1 per stuk, helemaal niet duur, maar intussen heb ik al 1 gebruikt en begrijp ik maar al te goed waarom ze “maar” €1 per stuk waren … Ik moet me alvast niet verwachten aan een fantastische geursensatie, ze ruiken namelijk haast niet en echt bruisen doen ze ook al niet. Ik blijf dan toch maar bij mijn bruisballen van Lush.

estetikabeurs

Deze CND handcrème gebruikt mijn nagelstyliste ook, ze heeft er in verschillende geuren dus ik neem telkens een verschillende. Op de beurs kwam ik deze twee geurtjes tegen, deze heeft ze niet en aangezien ze fijn vond ruiken, nam ik deze ook mee naar huis. 1 voor thuis en 1 in meeneemformaat. Ze zijn heel erg fijn en ruiken suuuuuper lekker! Een aanrader!

CDN handcream

Zo dat waren mijn aankoopjes van op de Estetikabeurs. Wie van jullie is ook al naar deze of andere beurs gegaan? Zo ja, de welke en vonden jullie het de moeite om te doen?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sofie
  12 oktober 2015 at 08:54

  oh das alweer enkele jaren geleden dat ik ernaartoe gegaan en ik weet vooral nog dat ik veel te veel kocht 😉 haha

 • Reply
  Sarah
  12 oktober 2015 at 09:02

  Haha, dat is wel zo. Ik geef ook altijd meer uit dan dat ik mezelf op voorhand heb vastgelegd.

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: