Geen categorie

Waar blijft de zomer …

naaien

Intussen heb ik mijn naaimachine bijna 2 weken en maakte ik intussen al een aantal dingetjes voor Enora en wat is het leuk om te doen! Ik kijk al uit naar mijn volgende lessen om wat “moeilijkere” dingen te kunnen maken. Op Facebook heb je allerlei groepjes en zie je wat andere mensen maken, ook bloggers, en ik ben dan altijd zo jaloers op hun kunnen. Echte pareltjes zitten er tussen, als ik het zou tegenkomen in de winkel zou ik het zeker en vast kopen.

Maar het gaat hier over wat ik heb gemaakt en tot nu toe naaide ik enkel zaken voor Enora, voor mezelf is nog net een stapje te ver omdat, als het misloopt, is het wel een hele hoop stof dat mis is. Maar naaien is fun!

Het eerste wat ik maakte was een hoefijzer rokje, de eerste viel helaas veel te smal uit waardoor Enora hem niet kan dragen, dus maakte ik een tweede exemplaar. Deze zit momenteel in de was, maar je zag hem vast wel al verschijnen op social media. Het derde was, nog een rokje met een andere print. Een heerlijk lentestofje met konijntjes. Het shirtje komt van bij Wibra.

naaien

Als volgt maakte ik nog een rokje, maar dit maal niet uit katoen maar uit een tricot/sweater stofje. Toch wel een iets moeilijker materiaal om te verwerken door de stretch die er in zit. Maar ik denk dat het er al bij al goed uit ziet?

naaien

Woensdagavond was het dan les en dan wou ik samen mijn eerste legging maken. Ik koos voor dit leuk zomers stofje met panda printje. Deze maakte ik niet met mijn naaimachine, maar met de overlock die beschikbaar is tijdens de les. Super toffe machine! Ik combineerde hieronder het broekje met een topje, ook van bij Wibra en deze schattige donut Vans.

naaien
Helaas viel Enora al met haar legging en heb ik de vlekken er nog niet uit gekregen. 🙁

Omdat ik niet enkel en alleen rokjes kan maken maakte ik onlangs in m’n eentje het Grace jurkje van Emma & Mona (blog). De grootste maat is 92 dus het eerste wat ik deed was het patroon vergroten, maar ergens ben ik toch in de mist gegaan want, de armsgaten waren veel te klein. De naden zouden in Enora haar oksels gezeten hebben, niet prettig. Dus terwijl ik bezig bent, maakte ik de openingen wat groter en hieronder is dus het resultaat. Het ging niet vanzelf, ik heb vaak wat moeten losmaken en herbeginnen, maar ik denk dat het wel draagbaar is, desnoods als speelkleedje.

naaien

Dus, de zomer mag gaan komen van mij, dan kan Enora al deze leuke kleertjes aan trekken.

Sarah Hanssens

8 Comments

 • Reply
  Annelore
  19 februari 2016 at 09:46

  Echt leuk wat je allemaal al gemaakt hebt! ( en oh, die schoenen, zo cool!)

  • Reply
   Sarah
   24 februari 2016 at 10:18

   Zalig hé die schoenen! Heb ze nu moeten wegstoppen want Enora bleef ze maar aan doen. Straks zijn ze al versleten eer ze ze effectief kan dragen, haha!

 • Reply
  Ellen
  19 februari 2016 at 14:20

  Goed bezig!

 • Reply
  Lotte
  20 februari 2016 at 23:47

  Oooooh, dat kleedje is zo mooi!

  • Reply
   Sarah
   24 februari 2016 at 10:17

   Bedankt! Er zitten best wat foutjes in, ben hier en daar de mist in gegaan. Maar het ziet er best wel draagbaar uit. ^^

 • Reply
  B-Naais
  22 februari 2016 at 14:08

  Zo, jij was alvast erg productief! Super leuke dingen zeg!

  • Reply
   Sarah
   24 februari 2016 at 10:16

   Bedankt! Ja, het is wel een lichte verslaving aan het worden. ^^

 • Reply
  Ester
  29 februari 2016 at 10:23

  ooooh, die donut Vans zijn ZALIG!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: