Interieur Lifestyle

INTERIEUR | VERLICHTING BUREAURUIMTE

Shutterstock

Zoals jullie weten kochten we ons huis twee jaar terug (op vijf dagen na). Wij zijn nog steeds bezig aan de renovatie van bepaalde ruimtes, waaronder de bureau. De renovatie van de bureau begint nu stilaan klaar te raken en zijn we nu aan het kijken welke verlichting we hier gaan plaatsen. Laat ik je alvast zeggen dat ik dat helemaal geen makkelijke keuze vind. Zoveel mogelijkheden, zoveel opties en zoveel verschillende prijzen. Moeilijk.

Wij zijn geen mensen die ontzettend veel geld willen uitgeven aan verlichting. Het moet mooi en praktisch zijn, maar het mag ons geen maandloon kosten om 1 ruimte te verlichten. Bij voorkeur blijven we daar zelfs heel ver van weg. Uiteraard word ik ook eerst aangetrokken tot de duurste verlichting en als je dan filter op goedkopere verlichting krijg je precies alleen maar chromen armaturen terug. Laat dat nu net zijn wat ik niet wil.

Ondanks dat we dus nog geen verlichting hadden vastgesteld besloten we om één centrale lamp te gebruiken aangezien het toch om een vrij grote ruimte gaat (het was de vroeger de woonkamer van het huis) en voor spotverlichting boven de bureau. Slimmerd als ik ben gaf ik natuurlijk niet aan bij Thierry dat ik beide verlichting graag apart zou bedienen dus of hij dat nog even gemakkelijk op kan lossen moeten we nog even bekijken maar het kan dus evengoed zijn dat beide verlichting op één schakelaar zullen zitten. Oeps.

CENTRALE VERLICHTING => PLAFONDLAMP

Als centrale lamp wil ik een plafondlamp, geen hanglamp omdat de plafond niet hoog genoeg is en het ook niet de bedoeling is dat we telkens met ons hoofd er gaan tegen lopen. Maar een plafondlamp, die wel groot genoeg is zodat het geen kleine vlek lijkt op het plafond. Omdat ik geen zin heb om massa’s winkels af te lopen en te zoeken achter de perfecte verlichting ga ik altijd lampen online kopen. Bij de meeste kan je deze indien niet goed toch altijd gemakkelijk terugsturen dus is er eigenlijk geen risico.

Dit is mijn keuze tot nu toe, budgetvriendelijk want ze zijn allen onder de €100!

Lampen online

PHILIPS MyLiving Star

Lampen online

EGLO MASERLO WIT

Lampen online

EGLO PASTERI WIT

Zoals je kan zien lijken de Maserlo en de Pasteri van Eglo erg goed op elkaar, maar de Maserlo is net ietsje groter dus het is gewoon even bekijken welk formaat hier het beste zou passen. De verlichting zal sowieso wit zijn, onze plafond is ook met bleke planchetten bekleed en dus wil ik hier geen donkere armatuur aan bevestigen.

SPOTS ON!

Boven de bureau willen we gaan werken met een aantal spots, dit om ons wat extra licht te hebben tijdens het werken of terwijl we onze hobby aan het uitoefenen zijn.

Lampen Online

Philips Smartspot Ellipse led inbouwspot set van 3

Er bestaan vele soorten spots, maar ik neem toch telkens de “gewone” variant, geen speciale features. Maar wel led verlichting, we moeten een beetje aan onze portemonnee denken. 😉 Deze set van 3 kost slechts €55,97 inclusief lampen!

Wat vinden jullie van mijn keuze? Hoe kiezen jullie verlichting? Kiezen jullie eerder iets neutraals of gaan jullie helemaal los? Ben je net als ons op zoek naar verlichting voor je bureauruimte? Bekijk dan zeker eens de verlichting op kantoor bij Lampen Online!

Happy Moments

*Artikel in samenwerking met Lampen Online maar dit heeft geen invloed op mijn mening.

*Uitgelichte afbeelding Shutterstock.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: