Mama Personal

TOT ZIENS KERSTVAKANTIE

De kerstvakantie is voorbij en dat hebben we geweten. Iedereen mag terug elke dag vroeg opstaan om naar het werk of naar school te vertrekken. Geen dagjes vrij thuis om gewoon te doen wat we willen. Al kwam het einde van de kerstvakantie voor Enora eigenlijk niet te laat. De verveling sloeg op het einde wel toe.

REGEN + WIND = NIET VEEL BUITENSPELEN

Gedurende de kerstvakantie was er veel regen en dan is het toch niet zo optimaal om buiten te spelen. Tenzij je met uwe frak (jas) in de modderplassen wilt gaan springen. Dus veel buitenspelen zat er jammer genoeg niet in. Wel eens tussen de buien door op stap met haar nieuwe Puky loopfiets, daar is ze wel heel erg blij mee. Maar de meeste activiteiten gebeurden toch binnenshuis met de verwarming lekker aan.

“OPVANG”

Onze school organiseert geen opvang ter plaatse gedurende de schoolvakanties. Best wel jammer eigenlijk want dat gebouw staat gewoon leeg … Maar dus was het aan ons om regelingen te treffen en “opvang” te regelen voor tijdens de kerstvakantie. De eerste week was eigenlijk vrij gemakkelijk. Thierry heeft altijd verlof tussen kerst en nieuw, dus die week is sowieso verzekerd. De tweede week is dan iets moeilijker. Mijn werk doet gewoon door en Thierry start de tweede week opnieuw met werken. We losten het op door elk op zijn beurt verlof te nemen. Ik op mijn halve dagen zodat ik niet teveel verlof zou verliezen.

UITSLAPEN

Het is nu gedaan met uitslapen. Enora sliep gedurende de kerstvakantie telkens tot een uur of 10. Geloof me, je wordt dat heel snel gewoon. Nu is het elke dag terug rond 6u30 opstaan (voor mij om 06u15), dus dat piekt wel eventjes. Gisteren ging ze nog vrij vlot uit bed, deze ochtend ietsjes minder vlot. Ik ben al benieuwd naar het einde van de week.

QUALITY TIME

Uiteraard was het ook heerlijk genieten van wat tijd samen. Samen dingetjes doen of gewoon samen bij elkaar niks doen. Dat moet ook kunnen. ^^

OPRUIMEN

Tijdens de kerstvakantie was het ook de uitgelezen kans om eens grondige kuis te houden in onze kasten. Zo werden de speelgoedbakken omgetoverd tot een volwaardige kast en ging er heel wat speelgoed weg (al blijft er nog heel wat over). De keukenkasten werden uitgespit. Dat was hoog tijd want er zat veel vervallen spul in van 2015 … De dressing werd ook onder handen genomen. Enora mocht even passen zodat ik kon zien wat we gingen houden en wat weg moet. Resultaat: 2 grote zwarte zakken vol kledij … ahum.

Hoe verliep jullie kerstvakantie?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: