Werk

SNELHEID VAN JE WP BLOG OPTIMALISEREN

snelheid blog seo

Goed contact met andere bloggers is zo belangrijk. Je deelt ervaringen, tips en tricks en je leert elkaar beter kennen. Zo kwam ik te weten dat de snelheid van je blog best belangrijk is om goed te scoren bij Google. Ik die dacht dat het enkel om SEO ging … Maar dit hoort daar dus ook bij. Ik deel deze info ook graag met jullie en wat ik allemaal deed om dit te optimaliseren.

PageSpeeds Insights

Stap één, kijk hoe jouw website nu scoort. Je kan dit via PageSpeeds Insights laten ranken, je krijgt dan een score voor mobiel en desktop. Over het algemeen verschillen deze scores.

Ik begon met een score van 72/100 voor mobiel en slechts 33/100 voor desktop. De tool vertelt je meteen ook wat je werkpunten zijn en wat je al geoptimaliseerd hebt. Wil je nog specifiekere info krijgen, dan kan je deze tool ook combineren met GTmetrix, deze is nog net iets uitgebreider. Bij GTmetrix krijg ik een score van 95% sinds mijn aanpassingen.

De beste score is uiteraard een PageSpeeds score van 100%. Ik haal via desktop zo’n 90% en mobiel 80% (de score varieert helaas nog vaak door de server (host). Dit is voor mij al voldoende zonder teveel te moeten inboeten op mijn design en wensen. Doe bijvoorbeeld je Facebook en Instagram plug-ins weg en je snelheid gaat stijgen, maar wil je dat weg? Het is wikken en wegen en de gulden middenweg volgen.

snelheid optimalisatie gtmetrix

Welke plug-ins installeerde ik om mijn snelheid te verbeteren?

Ik installeerde een aantal plug-ins om deze snelheid te optimaliseren:

 • Fast Velocity Minify – deze plug-in is om je Javascript en CSS te minimaliseren;
 • Imsanity – met deze tool verklein je automatisch je nieuwe afbeeldingen, je kan er ook je bestaande afbeeldingen in bulk mee verkleinen;
 • Instagram Feed – mijn vorige Instagram plug-in kostte helaas veel van de snelheid;
 • WP super cache – een browsercaching tool.

Het is mogelijk dat een bepaalde plug-in voor jouw wordpress blog niet veel doet, maar er zijn vele alternatieven die je kan uitproberen om tot een goed resultaat te komen.

You’re welcome!

Bedankt aan Ilse van Kreanimo om haar tips te delen. <3

*uitgelichte afbeelding: Shutterstock

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Kreanimo
  7 juni 2018 at 12:44

  Heel graag gedaan.

 • Reply
  Nicole Orriëns
  8 juni 2018 at 08:24

  Mooie verbetering zeg! Ik kijk ook regelmatig hoe het met de snelheid van mijn blog staat.

 • Reply
  Nicole Orriëns
  22 juni 2018 at 10:12

  Ik ben trouwens jaloers op je mooie scores!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: