Kids

Tanden = pijn!

difrax

Jawel, bij Enora komen er alweer 4 tanden door. Dit keer zijn de hoektanden aan de beurt. Het was al een paar dagen dat je merkte dat ze niet goed in haar vel zat, verminderde eetlust (serieus, dat gebeurt nooit!), hangerig, snel boos, verdrietig, ‘s avonds/’s nachts al huilend wakker worden. Ook had ze opnieuw diarree. Daar heeft ze telkens als er tanden komen last van. Woensdag had ze ook ineens koorts, maar met een koortswerend middeltje en een daardoor goede nachtrust was ze de ochtend erna alweer beter gezind. Sindsdien heeft ze geen koorts meer gehad (oef!). Hieronder een aantal “middeltjes” die wij in huis hebben om deze periode door te komen.

CamiliaCamilia is één van de middeltjes die we gebruiken tijdens het doorkomen van de tanden om de pijn toch wat te verlichten. Camilia is een homeopatisch middeltje om de kwaaltjes bij het doorkomen van tanden tegen te gaan.

teejelTeejel gebruiken we ook tussendoor om plaatselijk het tandvlees wat te “verdoven”. Je kan dit ook voor jezelf gebruiken als je last hebt van aftjes of als je pijnlijk tandvlees of irritatie hebt door een beugel of kunstgebit. Altijd handig om in huis te hebben dus!

difraxHet vlindertje van deze Difrax bijtring ligt bij ons standaard in de diepvries voor het geval er tandjes doorkomen. Zo is dit lekker fris voor als Enora last heeft van doorkomende tandjes, zoals op dit moment. Je merkt meteen dat ze er deugd van heeft.

viburcolAangezien Camilia slechts  gedurende 3 opeenvolgende dagen gebruikt mag worden zonder medisch advies hebben wij ook Viburcol in huis. Een homeopatische pijnstiller, wat sowieso wel handig is om in huis te hebben als je kind pijn heeft maar geen koorts. Bij hoge koorts grijp ik eerder naar Perdolan of Nurofen.

hero

Waar we ook al aan hebben gedacht om de pijn wat te verzachten/verdoven zijn ijsjes. Van Hero zouden er ijsjes zijn die uit een hoog percentage fruit zouden bestaan. Je zou ze onder andere kunnen vinden bij de AH, ik denk dat het tijd wordt dat ik ook eens langs ga voor deze ijsjes.

hero

Let op, deze middeltjes gebruik ik niet voortdurend of allemaal tegelijk, ik respecteer de aanbevolen hoeveelheid (vaak zelfs minder) en gebruik dit enkel wanneer nodig.

Wat zijn jullie gouden tips voor het doorkomen van tanden?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Joyce
  18 september 2015 at 19:43

  Ik zweer bij Chamodent. 🙂

 • Reply
  Resaarcle
  20 september 2015 at 20:52

  Groot worden is niet makkelijk. Bedankt voor de tips, wij hebben hier een kleintje dat er binnenkort ook door zal moeten.

  • Reply
   Sarah
   20 september 2015 at 21:14

   Echt niet, heb soms wel medelijden met haar als ze zoveel te verduren krijgt. Succes!

 • Reply
  Linde
  21 september 2015 at 11:22

  Chamodent en Gengigel baby!

 • Reply
  A_nnick.
  22 september 2015 at 16:31

  Hebben wij even geluk gehad dat het doorkomen van de tanden bij Arthur geen gigantisch issue geweest zijn. Voor de zekerheid haalden we wel Teejel in huis, maar de tube is nog zo goed als vol. Wel ging het doorkomen van zijn tanden gepaard met temperatuursverhoging en diarree. Bij te hoge temperatuur gaven we wel eens Neurofen of Perdolan, maar voor de rest eigenlijk geen (lap)middeltjes. Hopelijk is het snel over, bij Enora !

  • Reply
   Sarah
   23 september 2015 at 10:16

   Hier kan ze er (helaas) wel lastig door zijn. Intussen gaat het alweer beter (oef!).

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: