Interieur Lifestyle

SUMMER VIBES | JACUZZI IN EIGEN TUIN

Eén van de woorden die vaak over mijn lippen komen zijn sauna en jacuzzi. Beide zou ik zo graag in huis hebben. Dat laatste is nu sinds kort ook werkelijkheid. Geen vast model, maar een opblaasbare Mspa die te koop was en binnenkort terug zal zijn bij Lidl. En dit aan een hele fijne prijs!

SILVER CLOUD –  MSPA

Toen de doos bij me toekwam wou ik gelijk de jacuzzi uitpakken, helaas werkte het weer de eerste dagen niet mee. Het was dus nog even wachten voor het de moeite was om het hele gebeuren op te zetten. Maar van zodra de eerste zonnestralen er waren stond onze jacuzzi meteen klaar en werd het tijd om dagelijks te relaxen. Ik moet toegeven, na een dag werken doet het deugd om even gewoon niks te kunnen doen in de jacuzzi. Lekker relaxed ga ik naar bed.

De jacuzzi komt toe in een grote doos, mooi ingepakt in een stofzak. Je kiest het plekje waar je je jacuzzi wilt hebben en blaast hem op. Dit gaat heel snel, binnen de paar minuutjes is hij opgeblazen. Hij doet dit automatisch en op de zelfde manier als dat je de bubbels krijgt. Eens opgeblazen voelt de jacuzzi erg stevig aan. Nu rest enkel het vullen nog, ik dacht dat dit heel erg lang zou duren, maar eigenlijk ging dat vrij vlot. In deze Mspa gaat er zo’n 700 liter.

Het afstandsbediening dat erbij zit is heel gemakkelijk in gebruikt, je zet je heater (verwarming) aan, kiest je temperatuur en terwijl hij warmt, filtert hij ook automatisch je water. Wil je bubbelen, druk je gewoon op Bubble. It’s as easy as that.

De jacuzzi heeft 180 jets en wordt geleverd met een afdekzeil die je met een rits aan je jacuzzi kan verbinden, een filter, de stofzak en een instructie dvd.

snapseed-175

WATERCONDITIE

Wat je dan wel nog moet halen zijn producten om jouw water in goede conditie te houden. In het boekje staat er namelijk dat je je water om zo’n 3-5 dagen zou moeten verschonen, maar ik ben ervan overtuigd dat als je goed je water controleert en voldoende filtert je dit veel langer goed kan houden.

Wat heb je nodig:

 • chloordrijver
 • snelle chloor
 • trage chloor
 • ph mini
 • ph maxi
 • teststrips
 • opvangnetje

Met deze producten ga je al heel wat kunnen doen om je water onder controle te houden. Sowieso ook altijd goed je jacuzzi afdekken als je hem niet gebruikt, op die manier voorkom je dat er vuil in komt.

ACCESSOIRES MSPA

Er zijn natuurlijk nog heel wat accessoires beschikbaar van Mspa om de ultieme jacuzzi ervaring te hebben.

Dit zijn de dingen die ik mis:

 • Verlichting
 • Drankhouer
 • Voetbadje

En dan zijn er uiteraard nog een heleboel accessoires die me wel leuk lijken. ^^

KOSTEN

De jacuzzi is niet duur, je koopt hem voor slechts €289 bij Lidl en de accessoires van Mspa zijn ook vrij oké van prijs. Het is ook heel fijn om een jacuzzi in huis/tuin te hebben. Het feit dat je de kans hebt om elke dag van een jacuzzi momentje te genieten is echt wel leuk. Maar vergis je niet, het is wel vrij duur in elektriciteit en heeft toch wat onderhoud nodig. De filter moet dagelijks worden uitgespoeld en als hij niet meer proper te krijgen is, moet je hem vervangen. Je moet ten minste wekelijks met een teststrip controleren of je water optimaal is. Zo niet moet je één van bovenstaande producten gaan gebruiken om dit goed te krijgen. Te lage PH waarde kan bv jouw huid irriteren.

Tip om de elektriciteitskosten wat te drukken, vul hem meteen met warm water zodat je al onmiddellijk een temperatuur hebt rond de 37/38 graden. Op die manier hoeft het verwarmingselement niet op volle toeren te draaien om het water warm te krijgen. Dit gaat namelijk traag, 1 tot 1,5 graad per uur. Op een paar dagen tijd gaf onze slimme thermostaat al aan dat we 27 euro boven ons normale maandbudget zaten, daarom dat ik zeg dat het vrij duur is als je hem alle dagen gedurende een paar maanden zou laten draaien. Wij hebben hem nu daarom ook terug uitgeschakeld en gaan hem tijdens de zomermaanden meer benutten omdat er dan toch al meer kans is op mooie temperaturen. En hoe warmer het is, hoe minder de verwarming moet werken.

De jacuzzi is vanaf 03/05/2018 terug beschikbaar bij Lidl.

Hopelijk ben je hiermee voldoende geïnformeerd. Als je nog vragen zou hebben, laat het weten in de comments!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Rory
  30 april 2018 at 12:05

  Het lijkt mij veel werk om het te installeren (en de-installeren). Ook zou ik mij zorgen maken om katten, vogels en ander spul wat erin kan springen, vallen of er iets anders in doen. Maar er zat een afdekzeil bij of niet? Heel eerlijk? Het ziet er waanzinnig uit maar het lijkt mij teveel gedoe. Ook om het straks ergens op te slaan voor volgend jaar of en volgend zomers moment.

  • Reply
   Sarah
   30 april 2018 at 12:07

   Er is inderdaad een afdekzeil. Mijn katten gaan graag op het zeil liggen wegens de warmte, Haha. Het installeren viel echt mee. Hij blaast automatisch op en het vullen is gewoon de tuinslang er in. 😉 Het demonteren en opslaan zullen we zelf na de zomer moeten bekijken. ^^

 • Reply
  Kool Family
  30 april 2018 at 16:11

  Leuk! Wij hadden vroeger een Mspa, kostte toen trouwens nog een 800€, dus deze prijs is echt super-interessant. Intussen is die sinds een tweetal jaar vervangen door een echte jacuzzi, maar we hebben de mspa jacuzzi jaren gehad en veel plezier aan gehad. Wens ik je ook toe!

  • Reply
   Sarah
   30 april 2018 at 19:36

   Dankjewel! Ja, het is echt een mooie prijs.

 • Reply
  Sandra
  30 april 2018 at 19:30

  Wauw! Ik ben jaloers. Misschien kan je best ook zonnepanelen installeren?

  • Reply
   Sarah
   30 april 2018 at 19:36

   Staat op de planning voor ooit … miss moet ik eens op zoek naar een ezeltje ?

   • Reply
    Sandra
    30 april 2018 at 21:59

    Hihi ?

 • Reply
  Sandra
  30 april 2018 at 22:00

  Hihi ?

 • Reply
  Nicole Orriëns
  1 mei 2018 at 09:37

  Mijn zusje heeft dat ook! Mij lijkt het teveel onderhouden vragen. Maar ik vind dat je er lekker ontspannen bij zit : )

  • Reply
   Sarah
   2 mei 2018 at 08:58

   Het vergt inderdaad heel wat aandacht qua onderhoud. Het is heel belangrijk om je waterkwaliteit in het oog te houden.

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: