Mama

Start proteïnedieet | Novashops

novashops

Jullie konden een tijdje terug hier lezen dat ik al eens een proteïnedieet heb heb gevolgd, in samenspraak met de diëtiste. Hiervoor gebruikte ik de producten van Prodimed. Intussen is mijn diëtiste gestopt met deze producten, verhuisd (diëtistencentrum) en gebruikt ze nu andere producten. Dus dit keer doe ik het op mezelf, maar wel met producten van Novashops, hetzelfde principe als Prodimed, maar deze zijn een tikkeltje goedkoper en ze hebben ook een groter assortiment!

Vanaf 16 januari ben ik terug begonnen met de zakjes die ik nog liggen had van Prodimed en vrijdag (15/01) plaatste ik een bestelling bij Novashops. Ik bestelde het starterspakket, om verschillende zaken te kunnen proeven en dus betere keuzes kan maken bij het bestellen van mijn voorraad. Al vroeg ik wel of het al mogelijk was om een aantal zaken te wisselen waarvan ik wist dat ik ze niet graag zou eten (omeletten en havermout). Ze konden een uitzondering maken en dinsdag kreeg ik een mailtje dat mijn pakket was toegekomen in mijn DPD afhaalpunt. Hieronder kan je de doos en de inhoud zien. Dit is voldoende voeding voor 10 dagen (gerekend op 4 à 5 zakjes per dag).

novashops novashops novashops

Momenteel zit ik dus in de eerste fase, dit wil zeggen dat ik buiten groenten van de toegestane lijst enkel maar deze producten eet. Geen vis/vlees, fruit, deegwaren, … Je vermijdt dus zo koolhydraten en raakt in ketose. Door in ketose te gaan, val je af omdat je lichaam je vetreserves als energiebron gaat aanzien. Het is een manier om op een vrij snelle manier veel gewicht te verliezen. Je begint hier uiteraard niet aan als je slechts 5 kg moet verliezen, maar eens je aan +10 zit is het wel aan te raden. Tenminste dat vind ik toch. Met Prodimed was ik uiteindelijk zo’n 25kg verloren. Helaas is er alweer een stuk bij, maar dit komt omdat ik zelf in mijn oude patroon ben hervallen en bij wijze van spreken terug alles op at wat ik tegen kwam. Dit keer doen we het dus beter!

Mijn startgewicht op 16 januari was 77,7 kg, dit wilt zeggen dat er max zo’n 17 kg af moet en minimum 12 kg voor mijn lengte. Intussen ben ik iets meer dan een week bezig en staat de teller op 74,2 kg, -3,5 kg. Niet slecht toch? En ik voel me goed, geen hoofdpijn of andere kwalen. Ik ga jullie regelmatig op de hoogte houden van de vooruitgang, hoe vaak weet ik nog niet aangezien ik nog niet meteen zicht heb op hoe vlot het zal gaan aangezien mijn overgewicht snel gaat minder en het dus ook iets minder vlot zal beginnen gaan. I’ll keep you posted!

Ook interesse in Novashops, klik hier om op hun website te komen en als je een bestelling zou plaatsen, krijg ik hiervoor puntjes die ik kan omzetten in korting.

 

Sarah Hanssens

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mariska
    29 januari 2016 at 11:41

    Je hebt al vooruitgang geboekt, goed bezig 😀 ik ben benieuwd hoe het verder gaat!

  • Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: