Kids Spelen

Waarom is speelgoed opbergen zo moeilijk?!

Laat me beginnen met te zeggen dat Enora veel speelgoed heeft, maar dan ook echt veel. Vooral mijn schuld, maar alles ziet er dan ook zo tof en mooi uit. Ok, ze heeft hier ook veel “plastieken brol” maar mooi houten speelgoed is helaas (soms te) duur voor de periode dat ze er maar mee spelen. En uiteindelijk gaat dat even veel plaats innemen en dat is waar het hier nu om gaat. Hoe moet je dat allemaal opbergen?

blog-0001 Zo ziet het er hier uit op dit moment, 29/08 om 13u44. Valt eigenlijk nog wel mee, het heeft er al erger bij gelegen, vooral als ze echt alles begin uit te halen. Zoals je kan zien hebben wij dus 2 Stuva kasten van bij Ikea om al haar speelgoed in op te bergen., maar helaas kunnen de grotere stukken daar niet in, die zie je nu bovenop de kast liggen want ja, waar moeten we daar anders mee naartoe?

blog-0003Haar speelgoed in de kasten zitten gesorteerd in bakken/mandjes. Je hebt een bak voor knuffels, houten puzzels, balletjes, … En mandjes voor haar boerderijdieren, auto’s, … Eens dat al het klein speelgoed in de kasten zit, zitten ze ook volledig vol, niets kan er nog bij. Over de kasten zelf ben ik heel erg tevreden voor het kleinere speelgoed. Ze passen goed bij de rest van ons interieur en er is voldoende ruimte om verschillende mandjes en dergelijke in te plaatsen om toch iets van opbergsysteem te hebben en ze zijn niet erg duur. Eigenlijk hebben we ook de kussens gekocht om er op te leggen zodat je hem ook als zitbank kunt gebruiken, maar door het vele speelgoed erbovenop zijn deze dus overbodig.

blog-0004Ik weet wel dat bij een kind “rommel” hoort in de zin dat er ook effectief altijd (of toch voor de komende jaren) speelgoed gaat liggen. Maar toch had ik graag een manier gehad om de grotere stukken ook op te bergen op de momenten dat ze er niet mee aan het spelen is. Een praktische oplossing … Ik kan nu namelijk ook het speelgoed heen en terug op de zolder plaatsen maar erg praktisch is dat toch ook niet. Misschien moeten we ook sneller afscheid nemen van sommige stukken zodat het gewoon niet zo “veel” wordt.

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie opbergtechnieken. Of moet ik mij er bij neerleggen dat dit het uitzicht is voor de komende jaren?

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  A_nnick.
  3 september 2015 at 07:56

  Sneller afscheid nemen is ÊÊn optie, minder kopen een tweede. :p Saartje toch, al dat speelgoed! Wij houden het voornamelijk bij legoblokken, treintjes + sporen (ook van ikea) en auto’s. Duust auto’s. 🙂
  De overige stukken zitten in zijn piratenkoffer: gaande van springballen over knuffels tot torenmaakgerief. Grote stukken zoals zijn auto, moto, en loopfietsje staan onder de verzorgtafel. Knutselmateriaal zit dan weer opgeborgen onder de TV-kast. En de boeken liggen op de vensterbank. Als ik het zo opsom heeft hij ook wel veel gerief, maar liefst van al speelt hij gewoon buiten. Hij blij en ik blij.

  • Reply
   Sarah
   3 september 2015 at 11:43

   We gaan inderdaad eens kijken wat intussen weg mag, maar helaas loopt het verkopen van zo goed als nieuwe spullen ook niet van een leien dakje. 🙁 En dit is nog niet alles hÊ, op haar kamer heeft ze een speelkoffer en mandje met knuffels en heeft ze plankjes aan de muur met al haar boeken.

 • Reply
  Sofie
  3 september 2015 at 12:39

  Ik denk dat je moet bepalen hoeveel kasten je eraan wil besteden en het dan daarbij houden. Eens de kasten vol zitten moet er iets weg …

  Wij hebben 4 kindjes dus hebben we zoiezo al heel veel speelgoed, ze spelen ook graag met verschillende zaken en hebben andere interesses. Met 2 zo’n stuva’s komen wij helemaal niet toe haha 🙂 ik vind dat het dus wel meevalt

  • Reply
   Sarah
   3 september 2015 at 12:51

   Dit is qua kasten het enige wat we in onze woonruimte willen voor het speelgoed, zodat het toch in het geheel past van de rest van de ruimte. Maar de keuzes maken van wat doe je weg en wat hou je vind ik zo moeilijk. Ik voel me precies weer een kind die haar eigen speelgoed moet gaan opsplitsen in een stapeltje dat blijft en een stapeltje dat weg moet.

   Met 4 kinderen zal mijn opbergprobleem wel peanuts lijken waarschijnlijk! 😉

 • Reply
  sammie
  4 september 2015 at 07:34

  Oh wauw, wat een berg speelgoed 🙂 Het ziet er wel gezellig kleurrijk uit 😉

  • Reply
   Sarah
   4 september 2015 at 08:18

   Haha! Ja, het brengt zeker kleur in huis. ^^

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  5 september 2015 at 11:50

  Ik herken dit heel erg! Het punt is vaak dat je kind het niet belangrijk vind dat alles netjes geordend is. Ik ruimde het vaak prachtig en overzichtelijk voor ze op, maar zij gooiden het weer rond…

  De truc is om ‘s avonds gewoon even alles op te ruimen, en overdag los te laten.

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: