Beauty Lifestyle

REVIEW | URTEKRAM NORDIC BIRCH

Urtekram was voor mij een nogal onbekend merk. Ik had het hier en daar wel al eens op een blog zien voorbij komen. Maar zelf had ik het nog niet gebruikt. Het is een Scandinavisch merk dat op de markt is sinds 1972, dus aan de leeftijd ligt het alleszins niet. Om te testen ontving ik de shampoo, cleansing lotion, conditioner en dagcrème met geur Nordic Birch (berk).

URTEKRAM

Het merk Urtekram is gestart in 1972 en het hoofdkantoor bevindt zich in Denemarken. Urtekram komt van het Deens “urtekræmmer” en dat is eigenlijk een oude benaming voor verkoper van (medische) kruiden.

De verpakking is in elk geval mooi om naar te kijken en de geur is geweldig. Nordic Birch is een ideale geur voor in de herfst/winter. Een douche ermee nemen in de ochtend en je bent helemaal wakker en fris om aan je dag te beginnen.

CLEANSING LOTION


Voor je ook maar iets op je gezicht wrijft is het heel belangrijk om je huid te reinigen. Hiervoor gebruik ik nu deze van Urtekram en deze bevalt me erg goed! Hij verwijdert m’n make-up perfect, ook oogmake-up! Ik gebruik deze zowel ‘s ochtends als ‘s avonds en mijn huid is daar erg blij mee. Het is ook een zuinig product, je hebt niet veel nodig om je gelaat te reinigen.

Onze cleansing lotion zorgt voor een gezonde balans in de huid. Het verwijdert onzuiverheden, maar geeft hier ook iets voor terug: Amandel-, olijf- en jojoba-olie geven uw huid extra vocht, en berkenbladextract geeft versterking. Masseer in uw huid en spoel met lauwwarm water.

DAY CREAM


Een dagcrème is in mijn geval wat moeilijk. Niet omdat ik een uitbraak van puistjes ofzo zou krijgen ervan. Wel omdat die vaak te vettig blijft. Toen ik de eerste keer de Urtekram dagcrème gebruikte had ik er ook wat last van. Mijn make-up ging snel glimmen en het bleef allemaal niet netjes op zijn plaats. Maar de tweede dag besloot ik dan eens wat minder aan te brengen en ik had nergens last meer van. Dus wees zuinig! Hele fijne dagcrème.

Verwen uw huid met veel vocht en ontvang als bonus een ontstekingsremmend effect.

SHAMPOO EN CONDITIONER


Mijn haren was ik zo’n 2 à 3 keer maximum per week. Vroeger waste ik m’n haren bijna dagelijks en dat was echt mega slecht voor mijn haar. Snel vet, maar ook sneller gespleten punten. Met heel veel geduld en droogshampoo heb ik dit dus kunnen herleiden naar de hoeveelheid nu. Vaak was ik m’n haren op woensdag en dan ook nog eens in het weekend. Is mijn haar daartussen wat vettig, dan neem ik droogshampoo erbij.


Met deze shampoo had ik een beetje schrik, er zitten namelijk geen bijproducten in die je haren ontzettend zacht maken en dergelijke. En ook een beetje twijfel, zou het mijn haren wel schoon genoeg maken. Maar dat is zeker allemaal het geval. Je merkt inderdaad tijdens het wassen dat het niet de gebruikelijke chemische shampoo is. Geen siliconen die je haar super zacht maken tijdens het wassen,  dat merk je pas als het droog is. Wat ik wel moet zeggen is dat mijn haar wel moet wennen aan deze shampoo en conditioner. Het wordt precies toch iets sneller vettig dan met een andere shampoo waardoor mijn hoeveelheid wassen eerder naar 3 x per week gaat. Maar langs de andere kant is het wel gezonder voor je haar aangezien er geen rommel in zit.

Verwen uw haren met veel vocht, geïnspireerd door de Noordse Berkwouden en de milde geur van korenbloemen. Hiervoor hebben we fles gevuld met versterkende extracten van berkenblad en walnootblad, als ook de natuurlijke vochtinbrengers aloë vera en glycerine.

En nu? Nu ben ik eigenlijk erg benieuwd naar de Morning Haze lijn en Nordic Berries. ^^

Gebruikte jij al eens Urtekram? Wat is jouw favoriete geur?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Nicole Orriëns
    14 november 2017 at 10:36

    Wat leuk dat dit uit Denemarken komt. Ik kende het merk ook nog niet. Maar Denemarken wordt steeds populairder geloof ik.

  • Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: