Giveaway Lifestyle

REVIEW | NATUURLIJKE REINIGINGSPRODUCTEN VAN SEEPJE + WIN

Eerlijk? Ik had nog niet aan natuurlijk wasproduct of allesreiniger gedacht. Aan natuurlijke skincare, ja. Maar dit had ik compleet over het hoofd gezien. Toen mijn oog dan op Seepje viel was ik wel erg geïntrigeerd en vroeg ik me af of het wel even goed zou werken als een regulier(e) wasproduct/allesreiniger. Ik testte het uit en deel mijn bevindingen graag met jou!

SEEPJE


Melvin en Jasper hun avontuur begon in maart 2013. Op TV zagen ze hoe de Nepalezen natuurlijk zeep maakten met gebruik van vruchtenschillen (Sapindus Mukorossi). In deze vruchtenschillen zit saponine, een natuurlijke vorm van zeep en deze komt vrij van zodra de schillen in aanraking komen met water. Het merk is Fair Trade en de verpakkingen die ze gebruiken zijn recycleerbaar.

PRODUCTEN

Momenteel heeft Seepje 9 verschillende producten, verkrijgbaar in winkels verspreid over Nederland en België. Je kan kiezen uit de wasnoten, vloeibaar wasmiddel op basis van diezelfde wasnoten of allesreiniger. Er bestaan ook verschillende geuren per product.

WASNOTEN


Je hoeft slechts 4 volledige wasnoten te gebruiken per wasbeurt en de gebruikte wasnoten kan je tot 3x toe gebruiken. Nadien kan je ze gewoon in de tuin gooien. Ik kreeg de geur ‘Gewoon neutraal’ toegestuurd. Doordat deze neutraal is mis ik eigenlijk een lekker geurtje als ik de wasmachine open. De was zelf ziet er wel proper uit. Mijn voorkeur gaat wel uit naar het vloeibaar wasmiddel, al heeft dit deels te maken met de geur.

VLOEIBAAR


Van het vloeibaar wasmiddel kreeg ik de versie voor de bonte was in de geur ‘vers geperste lente geur’. Een heerlijke geur! Dit wasmiddel vind ik erg aangenaam in gebruik. Gemakkelijk, de was ruikt heerlijk en is proper.

ALLESREINIGER


Ik koos voor de geur ‘Zon op je bol geur’ en deze is ook ontzettend heerlijk! Ik maak van deze een sopje om verschillende oppervlakken te reinigen, deze durf ik ook te gebruiken op mijn onbehandelde rubberwood planken in huis, het laat geen vlekken of sporen achter. Ook gebruiken we deze om de vloeren te reinigen. Gaat ook erg goed en het huis ruikt lekker. ^^

MIJN BEVINDINGEN:

Het vloeibaar wasmiddel en de allesreiniger ga ik in de toekomst zeker nog kopen, van de wasnoten ben ik iets minder fan, maar misschien moet ik het nog eens proberen met een andere geur voor ik hier echt over kan oordelen. Voor zware vlekken in kledij gebruik je best even wat ossengalzeep aangezien het wasproduct daar wel wat moeite mee heeft. Maar ook niet natuurlijke wasproducten durven hier moeite mee te hebben. De was mag je niet te lang laten zitten want dan ruikt hij al snel muf. 

De prijzen zijn naar mijn gevoel goed te doen, het is ietsje duurder dan een niet natuurlijk wasproduct, maar het is dan wel weer natuurlijk, beter voor het milieu en beter voor jezelf.

Wasnoten: €7,95 – met etherische olie €9,95
Vloeibaar wasmiddel: €8,95
Allesreiniger: €4,95

Ze hebben ook verschillende voordeelpakketten beschikbaar op hun online shop, dus  zo kan je ook meteen wat besparen!

WIN WIN WIN


Win een full size allesreiniger en een proefzakje met wasnoten. De give-away loopt tot vrijdag 9 juni 2017, 21u.

Spelregels

 • laat hieronder een reactie achter;
 • volg Little Family of 3 op Instagram;
 • volg Seepje op Instagram;
 • delen is lief <3.

Ken jij Seepje al? Wat zijn jouw bevindingen? Zou je het graag proberen?

Happy Moments

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  1 juni 2017 at 20:48

  Dat zou ik graag eens proberen, we zitten hier met een aantal gevoelige huidjes waarvoor we geen wasverzachter mogen gebruiken.

 • Reply
  Mamavantweeblog
  1 juni 2017 at 21:53

  Yes ik kende het al, schreef er ook een artikel over enkele weken geleden! Ik doe graag mee met de giveAway want ik ben superfan.

 • Reply
  Eva
  1 juni 2017 at 22:40

  Ik las onlangs ook de review op mamavantweeblog en ben ondertussen ook fan. Ik gebruikte de allesreiniger al langer

 • Reply
  Anita H.
  2 juni 2017 at 00:15

  Ik doe heel graag mee. Nog geen ervaring, maar heel benieuwd. En als het ook natuurlijk kan: heel graag.

 • Reply
  Marian Zw
  2 juni 2017 at 06:20

  Die wasnoten, daar ben ik wel heel erg benieuwd naar. Maar inderdaad, ik denk ook dat ik het lekkere frisse geurtje ga missen. Zou het wel leuk vinden om het te proberen als ik dit win 🙂

 • Reply
  Sofie
  2 juni 2017 at 07:06

  Wij zijn grote fan van de wasnoten en ik wil die alledrie over heel graag eens uittesten!

  • Reply
   Sofie
   5 juni 2017 at 12:11

   Oh, autocorrectie toch, de allesreiniger wil ik dus graag eens testen 😉

 • Reply
  jonna@burgertrutjes
  2 juni 2017 at 07:45

  Zelf nog niet bekend met dit merk maar het lijkt mij wel wat! Goed voor het milieu, dus ook goed voor de mens. Ben benieuwd naar de geuren 🙂

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  2 juni 2017 at 11:30

  Ik kende het nog niet, maar alleen al de verpakking vind ik bijzonder leuk. Wat een origineel product!

 • Reply
  Ellen
  2 juni 2017 at 11:55

  Ik ben al fan! 🙂
  Gebruik het al een aantal weken en zeer tevreden. Frisse of neutrale geur, naargelang welke je gebruikt en even schoon als met klassieke wasproducten.
  Enige nadeel: niet te vinden in bakstenen winkels bij mij in de buurt.
  Ik koop ze dus online maar moet dan wel een grote voorrraad of andere spullen erbij bestellen om niet ook nog verzendkosten te moeten betalen, terwijl dit wasproduct toch wel een stukje duurder is.

 • Reply
  Marie
  2 juni 2017 at 17:35

  Ik ben de wasnoten ook aan het testen! Wel met bosgeur, maar je kan eigenlijk om het even welke essentiële olie in je wasverzachterbakje doen. Ik ben wel echt fan! De rest heb ik nog niet getest.

 • Reply
  Mara
  2 juni 2017 at 18:14

  Het steekt al een tijdje mijn ogen uit. Dus wil het wel graag eens allemaal uittesten.

 • Reply
  Marian B
  2 juni 2017 at 19:16

  Ik zou het graag eens uittesten, ben er benieuwd naar en zou er graag zelf over kunnen oordelen.

 • Reply
  Linda
  3 juni 2017 at 16:42

  Wat een geweldig product! Kan me zo voorstellen dat het ook nog eens veel beter is voor je wasmachine dan de vloeibare wasmiddelen en -verzachters die ik nu gebruik! Om onze nieuwe wasmachine te vertroetelen, zou ik deze producten graag eens uit willen proberen! ?

 • Reply
  Kool Family
  3 juni 2017 at 23:12

  Wat een leuke verpakkingen. Ik vind die wasnoten (op het zicht) erg leuk…
  Ik ken Seepje alleen maar van op blogs, maar alle producten zien er geweldig uit, dus ik zou met plezier ze eens willen uitproberen. Ik volg jullie!

 • Reply
  Linda Post
  6 juni 2017 at 17:48

  Ik ken de producten nog niet. Ik zou ze graag eens uitproberen.

 • Reply
  Cindy jerphanion
  8 juni 2017 at 18:52

  Graaag wil kansje wagen.
  Instagram cindyjerphanion
  Om dit product te proberen met mn gezinnetje

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: