Geen categorie

Review: Fotoboek | Webprint

webprint

Jullie zagen vast deze leuke fotoboeken op Instagram en Facebook al verschijnen.  Deze liet ik maken bij Webprint. Van Webprint had ikzelf eigenlijk nog niet gehoord, dus ik was best nieuwsgierig om hun assortiment te bekijken en hun services te gebruiken voor twee fotoboeken. Je kan er onder andere ook fotobehang, visitekaartjes, onderzetters, kalenders, muismatten en nog veel meer laten maken, veel mogelijkheden!

webprint

Het aanmaken van een fotoboek is vrij simpel, je kiest het model fotoboek die je wilt maken, kiest de maat en klikt op nu ontwerpen. Hier krijg je de keuze om meteen een log in aan te maken of door te gaan zonder log in. Als je je werk zou willen opslaan kies je er best voor om deze al meteen aan te maken, dan hoef je dat straks niet meer te doen.

De volgende stap zijn jouw foto’s toevoegen, ik had de foto’s die ik wou gebruiken al geselecteerd op mijn computer en heb telkens een mapje gemaakt bij Webprint om ze ook daar per leeftijd te kunnen sorteren zodat ik, aangezien het fotoboeken zijn geworden met het eerste en tweede levensjaar van Enora, makkelijk de foto’s op leeftijd kon invoegen in het boek.

De mogelijkheden zijn eindeloos, wil je een foto op een volledig blad, meerdere foto’s op één blad, het kan. Je kan de indeling van het boek kiezen door naar het indelingsmenu te gaan of je kiest zelf om fotokaders en/of tekstvakken in te voegen die je zelf van formaat kan aanpassen. Je kan ook cliparts en achtergronden toevoegen. Meer foto’s dan pagina’s? Geen probleem! Je kan ook een extra pagina’s toevoegen zodat je al jouw herinneringen in het boek kan integreren.

webprint

Eens je klaar bent met je boek kan je nog kiezen voor drie soorten papier, voor onze fotoboeken koos ik voor fotopapier hoogglans. Dit zijn de opties:

  • basispapier
  • fotopapier mat
  • fotopapier hoogglans

webprint webprint

Het volgende waar je over moet nadenken is de kaft, wij kozen voor een harde kaft maar je kan kiezen voor de volgende afwerkingen:

  • zachte kaft (niet mogelijk bij XL fotoboek)
  • harde kaft
  • luxe foam kaft (enkel bij een XL fotoboek)

webprint webprint webprint webprint

Eindconclusie?

Wij zijn heel erg tevreden over de fotoboeken, ze voelen stevig, het papier is ook heel stevig, het hoogglans papier is prachtig, je ziet er ook geen vingerafdrukken op als dat je zou tegenhouden (al zou ik niet aanraden om terwijl je aan het bladeren bent, chips of iets anders vettig te eten). De fotoboeken zijn echt top!

*Deze producten werden ter beschikking gesteld door Webprint maar dit heeft geen invloed op mijn mening.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: