Personal

PERSONAL | YAAAAY! WE NEMEN EEN PUP!

Het kriebelde al even om een tweede hond erbij te nemen, maar eigenlijk twijfelden we nog hard. Was het wel eerlijk naar onze huidige hond? Gaat ze dat wel graag hebben? Hoe doen we het praktisch?

RASHOND OF ADOPTIE

Onze huidige hond is een adoptiehond. Wij adopteerden haar bijna tien jaar geleden vanuit Spanje. De eerst logische keuze was dan ook om opnieuw voor een adoptiehond te gaan. Alleen hebben we als tweede hond wel iets meer “eisen”, waardoor we toch eerder bij een rashond zijn terechtgekomen. Een beetje een dubbel gevoel want uiteraard wil ik graag een sukkeltje helpen, maar helaas past het nu in dit verhaal niet. Als Muna zou komen te sterven, wat hopelijk nog een ver van ons bed show is, mag het terug een grotere hond zijn waardoor we wel terug kunnen gaan voor een adoptie.

KEUZE

Onze keuze was gevallen op twee rassen. De Schotse Terriër en de Dwergschnauzer. Een kleine hond, met wat karakter en ruwe vacht zodat ik mijn trimskills terug kan bovenhalen. Ook niet onbelangrijk, we willen een reu. Naar mijn gevoel gaat dit beter passen bij onze hond (gesteriliseerde teef). Ik liet me op verschillende wachtlijsten plaatsen en op 12 oktober kreeg ik bericht dat onze Schotse Terriër pup was geboren! Nu is het aftellen. ^^ Heel blij want de Schot was ook onze eerste keuze.

Intussen hebben we bijna zo goed als alles in huis, ik ben eigenlijk enkel nog aan het wachten op een aanvulling voor mijn trimmateriaal. Bench, speelgoed, tuigje/leiband, … hebben we allemaal al in huis. Het is gewoon nog wachten tot onze pup oud genoeg is om naar huis te komen.

We zijn wel heel erg benieuwd naar hoe onze hond gaat reageren. Gelukkig is ze het wel al wat gewoon dat er hier af en toe eens een nieuw dier in huis komt. Zo is onze huidige hond voornamelijk groot geworden met katten en intussen zijn er kippen en konijnen bijgekomen.

Heb jij nog tips om een tweede hond te introduceren?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: