Mama Personal

PERSONAL | LET’S DO THIS (AGAIN) | GEWICHT VERLIEZEN 5.0

gewicht verliezen

Dat ik sukkel met mijn gewicht, is hier al lang geen geheim. Drie jaar terug woog ik succesvol 65 kg met behulp van een proteïnedieet. Intussen weeg ik alweer 20 kg meer … Het is precies een never ending story en ik slaag er maar niet in om blijvend gezond te eten om dat gewicht te behouden. Om sneller te reageren als het misgaat en het onder controle te houden. 2018 moet echt het jaar worden waar ik het verwezenlijk. It has to be.

GET YOUR ACT TOGETHER

Als ik nu foto’s bekijk van drie jaar terug op de kerstmarkt in Gent, dan denk ik van hoe heb ik dit alweer zo ver kunnen laten komen. Waarom heb ik niet eerder ingezien dat het alweer te ver aan het gaan was. Waarom hield ik het niet tegen. Ontzettend frustrerend en ik ben daarom ook kwaad op mezelf. Het moet gewoon anders, voor mezelf, maar ook om het goede voorbeeld te geven aan Enora. Alle dagen chocolade en snoep is not the way to go. Dat moet stoppen, voor ons allemaal. Zelfs Thierry kwam op een jaar 4 kg bij en die komt anders nooit bij in gewicht.

Gedaan met de wekelijkse frietjes en de hele week een chocoladesnack of whatever in de zetel. We vlogen er vorige week woensdag meteen in en dat leverde intussen al bijna een verlies van 3 kg op! Het zal natuurlijk niet zo vlot blijven gaan waardoor het op een moment moeilijker gaat worden om door te zetten. Maar het is geen dieet. We eten nu volgens Sandra Bekkari, we moeten gewoon echt onze ongezonde levensstijl stoppen.

gewicht verliezen

NOOIT MEER DIËTEN

Vroeger at ik al eens zoals Pascale Naessens, maar sommige ingrediënten waren echt moeilijk te vinden en dan heb je al snel geen zin meer. Ook het “20” dingen moeten aankopen dat je anders niet in huis hebt voor één gerecht was een beetje gek. Nu dat vonden wij tenminste. Er werd mij gewezen op Sandra Bekkari, intussen was ik ook lid van haar Facebook groep en inderdaad, dat zag er allemaal er goed uit. De boeken heb ik (nog) niet in huis, ik ga ze eerst eens lenen bij de BIB. Intussen behelp ik me met de gerechten die beschikbaar zijn op haar website en op VTM koken.

2018

Ik zou het geweldig vinden als ik tegen de zomer al rond de 75 kg zou wegen. Dat is nog ongeveer 10kg. Als ik al meteen mijn streefgewicht (65 kg) zou wegen zou dat uiteraard nog beter zijn! Ik kijk al uit naar de verbeterde mobiliteit, misschien ook minder last van de kwaaltjes die me nu tergen (hielspoort, gewrichten van heup, …). Maar ik behaal het dit keer liever “traag” als dat ook betekent dat ik mijn eigen wat kan resetten en mijn levensstijl blijvend kan aanpassen.

Heb je ook een voornemen dat op nummer 1 staat? Laat het weten in de reacties!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Hanssens
  29 december 2017 at 17:53

  Je gaat dat kunnen! En traag diëten is beter voor de moraal. Hou je langer vol. Misschien s’avonds die ongezonde snacks al laten liggen en houden voor af en toe. Sinds ik niet meer rook moet ik ook opletten. Ze komen er gemakkelijk bij….

 • Reply
  Kool Family
  1 januari 2018 at 17:56

  Ik wens je alvast veel succes met je voornemen! Goed dat je een tussendoel opstelde.

 • Reply
  Roelfien
  6 januari 2018 at 22:34

  Zo herkenbaar, deze frustraties… succes! Je kan het!❤

 • Reply
  Tamara
  6 januari 2018 at 22:36

  Kan over dit onderwerp dus uren en uren lullen. De meeste dieeten zijn zo onwijs slecht. Ik volg nu een lifestyle programma al 8 kilo kwijt ongeveer een halve kilo per week en dat werkt zo super.

  • Reply
   Sarah
   6 januari 2018 at 22:37

   Benieuwd naar jouw methode!

 • Reply
  Maaike
  6 januari 2018 at 22:45

  Traag is inderdaad beter dan heel snel!
  Succes ik doe met je mee

  Liefs maaike

  • Reply
   Sarah
   6 januari 2018 at 22:52

   Voor jou ook succes! We kunnen elkaar motiveren ??

 • Reply
  Lisanne
  7 januari 2018 at 08:47

  Dit zou ik kunnen hebben geschreven! Zo herkenbaar! Ik ga vanaf morgen ook weer aan de slag, dus doe gezellig met je mee. You can do it!

 • Reply
  Mascha
  7 januari 2018 at 09:17

  Heel veel succes! Helaas lukt het mij ook niet, dus zeer herkenbaar!

 • Reply
  Amber - La Vie of Beauty
  7 januari 2018 at 11:32

  Knap dat je het ondanks de teleurstelling toch opnieuw probeert! Mijn moeder deed altijd aan ‘Sonja Bakker’ en dat werkte ook super goed en ik at gezellig mee, want ik hou ban gezond eten ?
  Ik wens je heel veel succes en hopelijk mag jij je doel behalen!

 • Reply
  Eva
  8 januari 2018 at 15:31

  Dat gaat je vast weer lukken! Ik heb zelf geen goede voornemens

 • Reply
  Carmelina
  8 januari 2018 at 20:00

  Oef ik kan hier over blijven kletsen het blijft altijd een dingetje.. maar je schrijft mooi! Super stoer en jij gaat het redden! Mijn voornemen is ook eindelijk eens goed in mijn vel te kunnen zitten. Dit betekend 10 kilo er vanaf!

 • Reply
  Daphne Lippmann
  8 januari 2018 at 23:06

  Ik heb niet echt goede voornemens gemaakt, ik houd me er toch nooit aan. Maar ik zou wel graag willen leren te stoppen met uitstellen!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: