Mama Personal

PERSONAL | 1 MAAND GEZONDER LEVEN

healthy life

Intussen ben ik een maandje gezonder aan het leven. Grotendeels de Sana-methode aan het volgen, de boeken kreeg ik namelijk van mijn schoonouders en vriendlief en verder gewoon (proberen) mijn gezond verstand te gebruiken. Het was niet super evident met de feestdagen, maar ik vind dat ik na 1 maand toch al een mooi resultaat heb behaald.

DE WEEGSCHAAL

De weegschaal is gedurende deze maand heel lief voor me geweest en tot nu toe verloor ik 4 kg. Wetende dat ik net gestart was voor de feestdagen en ik zeker mee heb gesmuld van de lekkernijen. En 1x per week durf ik ook wel nog eens van wat fastfood genieten. We only live once dus ik wil het niet 100% strikt houden. Ik weet voor mezelf dat dat niet haalbaar is op lange termijn. Natuurlijk is het wel kiezen. Als ik weet dat ik een avond ga “zondigen” eet ik de dag zelf en er rond iets soberder. Gezonder eten blijft sowieso wel de hoofdtaak!

healthy life

4 KG PER MAAND?

Het zou geweldig zijn als het zou blijven gaan op de snelheid dat het nu gaat. 4 kg per maand wilt zeggen dat ik mijn doel zou behalen op zo’n 6 maanden, dat is net mijn doel. Ik wil graag mijn doelgewicht halen tegen de zomerperiode. Sneller mag ook natuurlijk, maar zoals ik al zei, ik pak het rustig aan zodat ik een blijvend resultaat hou en echt mijn levenswijze verander. En is het uiteindelijk trager, dan zal ik toch al blij zijn met het behaalde resultaat.

healthy life

HULPMIDDELTJES

Nee, geen medische hulpmiddeltjes. Maar hulpmiddeltjes om te sporten, thuis en hulpmiddeltjes voor in de keuken. Ik vind het niet erg om te koken, maar die tientallen groenten snijden elke avond is zo’n tijdsverlies. Met mijn nieuwe hakmolen van Lidl gaat dit nu eindelijk sneller! En hij heeft ook nog eens een handige beker waarmee ik snel een smoothie kan maken en ook meteen mee kan nemen, handig om mee te nemen naar het werk. Ik kocht een aantal sportaccessoires bij Flying Tiger, maar deze heb ik tot nu toe eigenlijk nog niet gebruikt. Dat zal beteren eens het langer klaar is ‘s avonds en ik niet gewoon in de zetel wil ploffen na een werkdag. Jup, aan beweging is er dus nog wel wat werk.

Heb jij nog handige tips? Zaken waar ik rekening mee moet houden? Let me know in the comments! <3

 

*afbeeldingen Shutterstock

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Mamavantweeblog
  29 januari 2018 at 14:33

  Kei goed bezig Sarah! Doe zo verder ?

 • Reply
  Kool Family
  29 januari 2018 at 18:22

  Goed bezig! Ik denk dat je het vooral moet realistisch houden en zeker niet hopen dat elke maand 4 kg eraf zal zijn… Hopelijk is dit geen domper op je afslankvreugde, maar om vol te houden is het belangrijk je doelen realistisch te houden vind ik.

  • Reply
   Sarah
   29 januari 2018 at 19:11

   Is zeker geen domper hoor, ik ben me er gerust van bewust. Maar hoop doet leven hé. 😉

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: