Geen categorie

Opvangdrama …

opvang

Donderdag 26 november (jawel, op Thierry zijn verjaardag) kreeg ik het nieuws van Enora haar onthaalmoeder dat ze in december geen opvang kon voorzien door een lichamelijk letsel. Klopt, december startte de week nadien. Uiteraard nemen we de onthaalmoeder niets kwalijk, zij heeft hier niet om gevraagd en we hopen/duimen dat ze snel terug is hersteld.

Maar dat wil dus zeggen dat we ons met behulp van verlof, grootouders en een noodopvang moeten behelpen. Dankzij één van mijn collega’s heb ik hier super dichtbij nog een opvang gevonden die Enora gerust de donderdag en de vrijdag erbij kan nemen. De overige dagen vang ik op met mijn tijdskrediet en verlof, de andere dagen vangen haar opa en meter op. Dikke merci!

Woensdag 2 december bezocht ik de opvang, keek ik wat rond, bespraken we hoe het er daar aan toe gaat en intussen kon Enora wat rondkijken, spelen en tekende ik het tijdelijk contractje. Enora was vrij snel op haar gemak en begon meteen met spelen. De dag erna was het meteen voor “echt” en om 07u45 was ik daar om haar af te zetten. Nadat ik haar jas had uitgedaan liep ze meteen naar de speelruimte en bekeek me al niet meer dag te zeggen.

Vrijdagochtend net hetzelfde, jas uit en spelen maar. Nu beter zo dan dat ze een half uur aan je been hangen te jengelen omdat ze niet willen dat je weg gaat. Maar zwaaien mag echt hoor.

In het boekje is er ook al elke keer een fijn tekstje te vinden over hoe het die dag ging. Heel fijn!

opvangbriefje 1

Voorlopig blijft ze dus daar tot de kerstvakantie, die start vanaf 21/12. In die week zullen we ook te horen krijgen of de onthaalmoeder terug kan starten in januari. Zo niet, kunnen ze haar bij de crèche ook in januari nog opvangen op donderdag en vrijdag.

I’ll keep you posted. 😉

8 Comments

 • Reply
  Birgit
  14 december 2015 at 08:41

  Wat fijn dat ze het meteen zo naar haar zin heeft op de opvang en dat ze er ook terecht kan als de onthaalmoeder nog niet volledig hersteld is. Dat geeft wel een fijn gevoel. Wij noemen zo iemand trouwens in Nederland een Gastouder. Ook ik het schriftje zie ik woorden die wij anders benoemen. Dat is wel heel grappig op te lezen 🙂

  • Reply
   Sarah
   14 december 2015 at 08:49

   Het is zeker een geruststelling! Het is toch altijd wat afwachten van hoe je kind reageert in zo’n situaties. Grappig hé die verschillen in onze taal.

  • Reply
   Nele
   14 december 2015 at 12:59

   Rot dat het allemaal zo last minuten moet. Goed dat je het opgelost kreeg – dada

 • Reply
  Ester
  14 december 2015 at 12:44

  Phoeh spannend! Gelukkig heb je zo snel nog een plaatsje kunnen vinden en kon Enora zich vlot aanpassen. Ik zou niet weten wat te doen moest onze opvangmogelijkheid plots weg vallen!

 • Reply
  Daantje
  14 december 2015 at 19:14

  Wel een gedoe he? 🙁 Ik had het al met ons zoontjes kinderdagverblijf dat 1 weekje dicht is rond de kerst. Tijd genoeg om dingen te regelen,maar dan alsnog is het een heel gepuzzel!

  • Reply
   Sarah
   14 december 2015 at 19:48

   Ja, die week verlof tijdens de kerstvakantie zit er hier ook aan te komen, die is zo goed als opgevangen intussen. Maar het is inderdaad niet evident om al dat verlof ook op te vangen, maar eens ze naar school gaan gaat het er ook niet op verbeteren. Ook veel verlof dan!

 • Reply
  Sofie
  15 december 2015 at 11:54

  Oh man, gelukkig kunnen jullie het opvangen!! En heeft ze er zelf precies niet zoveel last, oef!!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  16 december 2015 at 11:28

  Fijn dat je een goede oplossing hebt kunnen vinden en dat het goed bevalt op deze manier!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: