Kids

Opvangdrama | deel 3

opvang

Helaas, we kregen nog eens slecht nieuws van de OM. Uiteraard kan ze er ook niet aan doen dat ze nog steeds sukkelt en dus niet kan heropenen, maar dat heeft ons wel doen besluiten dat we niet meer kunnen afwachten en dus op zoek moeten gaan naar een permanente oplossing tot september 2016.

De zoektocht naar een nieuwe crèche of onthaalmoeder werd gestart en na een hele hoop mailtjes sturen naar opvang mogelijkheden in de buurt en regelmatig een “sorry, we hebben pas terug plaats in februari 2017” begon ik toch wel een beetje moedeloos te worden. Is er dan echt geen opvang meer in de buurt??! Nog wat mensen gevraagd of zij nog iets wisten. Van een aantal ook wat tips gehad maar door een zoekertje op de regionale Facebook groep te plaatsen reageerde er iemand van een opvang niet zo heel ver van ons dat zij nog een plaatsje vrij hebben. Thank God! Even gebabbeld en de situatie uitgelegd, afspraakje gemaakt om te gaan kijken en ze stuurde meteen ook even de infobrochure door zodat ik deze vooraf al eens kon doornemen.

Toen we gingen gaan kijken was Enora al meteen verkocht. Ze reikte meteen haar armen uit naar de begeleiders om opgepakt te worden door hen en toen zag ze het ballenbad. Nadat we een rondleiding hadden gekregen en het papierwerk hadden afgehandeld was wouden we dus terug naar huis, maar Enora besloot dat ze toch nog wat in het ballenbad wou rollebollen. Heel wat tranen toen ik haar eruit viste. Maar de belofte van avondeten maakte het al snel terug goed.

Vandaag begon dus Enora haar start bij de nieuwe opvang. Ze voelde zich al meteen thuis en begon te spelen met allerlei zaken die ze op haar pad tegen kwam. Ik ga alle “benodigdheden” af, besprak nog een aantal details en zette Enora met een gerust hart af. Ik ben reuze benieuwd om straks te horen hoe haar eerste dag ging.

Sarah Hanssens

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Eline
  1 februari 2016 at 14:50

  Ojee, dat is geen fijn nieuws om te krijgen. Gelukkig heb je behoorlijk snel een nieuwe oplossing gevonden waar Enora zich goed bij voelt. Hopelijk heeft ze een leuke dag gehad!

  • Reply
   Sarah
   1 februari 2016 at 15:10

   Ik stuurde daarnet stiekem een smsje en kreeg te horen dat ze het heel goed doet, precies of ze komt er al altijd. ^^

 • Reply
  Kirsten
  1 februari 2016 at 15:38

  Kan mij voorstellen dat het een opluchting is dat je een opvang hebt gevonden voor Enora en dat ze er zich onmiddellijk thuis voelde!

 • Reply
  Ester
  1 februari 2016 at 20:12

  Super leuk dat je uiteindelijk een goede opvangmogelijkheid gevonden hebt in de buurt :), en uiteraard, het allerbelangrijkste is dat Enora zich er goed voelt !

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: