Mama

Novashops | update 1

novashops

Hi! Het is intussen al een zevental weken dat ik bezig ben met mijn Novashops dieet dus hoog tijd voor een update. Hoe gaat het met mijn gewicht? Hou ik het vol? En vooral, hoeveel weeg ik nu en hoeveel kg ben ik intussen kwijt?!


Het is met ups en downs dat het vooruit gaat, soms blijf ik 1 à 2 weken stil om dan ineens 2 kg op een week te verliezen. Belangrijk is om de moed niet te laten vallen. De diëtiste waar ik heen ging had uitgelegd dat je soms op een plateau kan terechtkomen, een gewicht die je vroeger een lange periode hebt gehad en je lichaam dus comfortabel vindt en waarbij die denkt “Ah dit ken ik, dit ga ik even vasthouden.”. Niet leuk, vooral als je zo je best doet, maar het zakt wel, volhouden! Dit moest ik dus ook al een paar keer tegen mezelf zeggen. ^^


Ik ben zoals jullie weten gestart met 77,7 kg op 16 januari. Tot op vandaag ben ik 8,7 kg verloren. Dit wilt zeggen dat ik eindelijk terug de 6 vooraan zie. Mijn gewicht is nu 69, op de kop!

Ben ik hier blij mee? Zeker wel! Ik zit zo goed als in de helft van mijn afvalrace. Nog een 6tal kg en ik kan over naar de volgende fase. Laat die maar snel komen, eindelijk terug normaal eten met het gezin ‘s avonds.


De dagen beginnen nu ook wat langer te worden dus eens er een drogere periode zit aan te komen, zou ik ook wel terug beginnen starten met lopen. Wat conditie opbouwen en vooral, strakker worden! De zomer komt er aan dus we moeten er toch een beetje toonbaar uitzien. 😉 En ook de tools hierboven moeten eens uit hun doos komen, de armen moeten ook strakker!

Hoe gaat het met jullie gewicht? Ook aan het streven naar een slanker en strakker lichaam? Hoe doen jullie het? Ik hoor het graag!

Sarah Hanssens

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Miss Caesar
  8 maart 2016 at 11:21

  Ik deed (doe) het eigenlijk puur door gezondere dingen te eten. Zelfgemaakte toestanden, vullende ontbijtjes met granen, yoghurt en fruit. Ik wil ook nog een 7-tal kilo kwijt om goed onder die 7 te geraken, maar ik had al nooit gedacht dat ik zou geraken waar ik nu ben… Dus hou ik het voorlopig op gewicht behouden en blij zijn met wat ik al bereikt heb ! 🙂 Super dat je het volhoudt, al moet ik het eeuwenoude cliché “het is ze eraf houden” toch gelijk geven, het stopt eigenlijk nooit. Ik ga binnenkort op zoek naar nog enkele nieuwe lekkere receptjes om hopelijk weer wat variatie in mijn “dieet” te steken. Proficiat alvast met je resultaat!!!

  • Reply
   Sarah
   8 maart 2016 at 16:43

   Inderdaad, gewicht verliezen gaat op zich vrij makkelijk. Het is het blijven vasthouden van dat nieuwe gewicht dat niet altijd van een leien dakje gaat. Helaas. Het dieet dat ik volg is inderdaad niet voor iedereen weggelegd, dat is een keuze die je voor jezelf moet maken, maar het is wel een “snelle oplossing”. Het is even strikt alle fases doorlopen maar je behaalt er wel snel resultaat mee, daar ga ik voor. Het is nadien zeker ook de bedoeling om gewoon gezond te eten en zoals ik bezig was, wat meer à la Pascale Naessens, goede combinaties maken en zo min mogelijk koolhydraten want dat zijn echt mijn dooddoeners. Doe zo verder!

 • Reply
  A_nnick.
  8 maart 2016 at 16:36

  Wauw, knap resultaat! Ik probeer het zonder ditjes en datjes – waarmee ik niet gezegd heb dat ik daar absoluut tegen ben hoor. Gewoon zoals Kim zegt: puur door gezondere dingen te gaan eten, regelmatiger te gaan eten en minder vet te gebruiken. Sinds begin januari leverde mij dat toch al een -6 op op de weegschaal. Aan de andere kant van het scherm zit dus en blij iemandje. 🙂

 • Reply
  Nikki - Sukhi.nl
  15 maart 2016 at 09:50

  Wauw wat goed van je! Zelf probeer ik ook gezond te eten en veel te sporten. Maar door verschillende keuzes zoals vegetarisch zijn, veganistisch proberen en geen gluten eten blijft er soms weinig eten over en wordt het ook altijd wat duurder. maaargoed! Als je maar weet waarvoor je het doet;)
  Leuk om te lezen in ieder geval 🙂
  gr, Nikki
  http://www.Sukhi.nl

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: