Interieur Lifestyle

Interieur | Berging

berging

In dit huis hebben we een berging, je kan niet geloven hoe blij ik daarmee ben. Eindelijk een plek waar onze was kan staan, een plek waar we ons teveel aan servies kunnen plaatsen (lees plastieken potjes), een plaats waar mijn bak ingrediënten en spullen staan omdat ik dit niet vaak gebruik en zoveel meer. Toen we hier pas kwamen wonen kochten we bij Gamma al meteen de goedkopere witte keukenkastjes om hierboven gemelde zaken in weg te stoppen (behalve de was uiteraard). Maar sindsdien is hier eigenlijk niets meer mee gebeurd. We verlegden onze aandacht naar de leefruimte en nu zijn we bezig met de inkomhal.

Toch ben ik hier toch nog mee bezig omdat het was gedeelte nog wat TLC kan gebruiken en ook het vloertje zou aangepakt moeten worden. Momenteel ligt de oorspronkelijk vloer er nog in, maar deze is zodanig misbruikt dat we willen zien of we deze nog wat kunnen herstellen en anders moet er een nieuw tegeltje in komen.

Algot

Ok, het was gedeelte, mijn twee favoriete inspiratiebronnen: Pinterest en Ikea. Ik kwam uit op een vrij goedkope en gemakkelijke oplossing, Algot. Een modulair systeem met rails waar je legplanken aan kan bevestigen, maar ook een wasrekje en mandjes voor wasknijpers, …

Algot
Op de plankjes kan ik (hopelijk) al mijn was producten kwijt (serieus, hebben jullie hier ook zoveel van staan??) op een ordentelijke manier. Nu staan ze allemaal door elkaar op een werkblad en moet ik eerst elke fles even in handen nemen om te zien of het de juiste is. Van chaos gesproken …

Algot

Zo’n wasrekje om mijn intussen kreupel staand wasrek te vervangen. Dat ding heeft al veel meegemaakt en staat zo krom als iets, ook al wat stukken van. Kortom, ‘t is tijd dat hij in pensioen gaat. Ik hoop alleen dat dit voldoende gaat zijn, maar desnoods komt er nog zo’n uitrekbaar waslijn dat je aan de muur moet bevestigen.

Deze Sortera afvalbakken van Ikea lijken me wel handig voor het sorteren van de was. Dan kunnen we ze meteen sorteren op kookwas, lichte was, kleur was en donkere was en dan is dat ook weer een werkje voor mij uitgespaard. ^^

Hoe is jullie berging/wasplaats ingericht? Nog enige tips voor mij?

 

*foto’s komen van Pinterest

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Sofie
  14 oktober 2015 at 09:24

  Wij kunnen hopelijk binnenkort onze berging ook inrichten! Dat systeem van ikea is inderdaad heel erg praktisch. Geen idee hoe wij het allemaal gaan doen. We hebben hier wel nog veel planken en toebehoren liggen van onze vorige berging … dus veel kans dat we die gaan recycleren.

  • Reply
   Sarah
   14 oktober 2015 at 09:51

   Hier lag er niets van de vorige inrichting. Ok, ik zou liegen, er stond 1 smalle lange kast en een stukje werkblad … Dit gebruiken we op dit moment nog, maar daar kunnen we uiteindelijk niet veel mee.

   • Reply
    Sofie
    14 oktober 2015 at 12:50

    De hele originile inrichting van toen wij het kochten hebben we gesloopt 😉 en dan zelf planken gehangen … maar nu met de verbouwingen is heel die berging weg en op een andere plaats

    • Reply
     Sarah
     14 oktober 2015 at 20:47

     Oh, dat is op zich wel nog fijn want nu heb je wel een ruimte die je volledig naar je zin kan maken. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

 • Reply
  Evelien
  14 oktober 2015 at 09:39

  Oooh dat Ikea systeem met die railtjes ziet er super uit!
  Maar een berging, dat staat pas op de lijst van de volgende verbouwingen… Nu staat mijn wasgerief op mijn wasmachine. En de wasmachine staat in de badkamer. Veel te weinig plaats!

  • Reply
   Sarah
   14 oktober 2015 at 09:54

   In ons vorig huis stond de wasmachine in de keuken, de vuile was in onze badkamer waar je haast niet binnen kon (1,5 meter op 1 meter ofzo) en onze droogkast stond toen in een bergkot buiten … Telkens met je natte was naar buiten lopen … Plezant …
   Ach alles met zijn tijd zeker. Dat was wel 1 van mijn vereisten voor een “nieuw” huis, ruimte voor een berging.

 • Reply
  Inge
  14 oktober 2015 at 13:01

  Wij hebben ook een berging maar die is ingericht door de vorige eigenaars en niet zo praktisch. Ooit willen we verbouwen en dan zou ik ook graag een soortgelijk systeem hebben. Die bakken van ikea hebben wij ook maar dan in de kelder voor onze”containerpark” spullen. Ook wel handig.

  • Reply
   Sarah
   14 oktober 2015 at 19:23

   Het zijn eigenlijk ook afvalbakken, maar ze lijken me wel handig voor het sorteren van de was en op die manier kunnen de katten er niet bij. Zij komen in de berging voor hun eten (zo kan de hond er niet bij) en hun kattenbak, die komt nog op de kelder (eens we die afgesloten hebben).

 • Reply
  Linde
  15 oktober 2015 at 11:16

  Onze berging is een rommelkot. Wel wat legplanken. Maar ik zou ook graag eens alles opnieuw doen. Een leuk kleurtje aan de muur, de planken herindelen…
  Dat ikea systeem met die rails lijkt mij wel handig!

  • Reply
   Sarah
   15 oktober 2015 at 11:56

   Momenteel is het hier ook zo’n rommelkot … Hopelijk wordt het beter eens het af is. Wij zouden het gewoon in het wit schilderen (tenminste dat is ons idee nu) gewoon zodat het wel “ruim” lijkt. Het is uiteindelijk niet zo’n grote ruimte.

 • Reply
  stephanie
  4 juni 2019 at 18:06

  hallo,

  ik zie dat dit een oud bericht is, maar wil toch even reageren. Die plastic bakken van ikea (afvalbakken) waarin je de was sorteert, zien er zeer handig uit. Maar gaat de kleding daar niet in ruiken omdat ze afgesloten zijn en er zo geen lucht aan kan?

  Grtjs.

  • Reply
   Sarah
   26 augustus 2019 at 10:47

   Uiteindelijk zijn wij toch voor een ander systeem gegaan vanwege plaatsgebrek.

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: