Beauty Lifestyle

MIJN HUIDIGE GEZICHTSROUTINE

Je huid verzorgen is belangrijk en al zeker die van je gelaat. Alle sporen van vervuiling, vermoeidheid, ouderdom zijn daar als eerste te zien. Maar toch is het een stap die veel vrouwen (en mannen) vaak achterwege laten. Door te weinig tijd, geen idee wat ze juist moeten doen, of gewoon geen zin. Nu aan dat laatste kan ik weinig doen helaas (of misschien wil je het toch een kans geven?). Voor diegene die niet weten hoe een gezichtsroutine er uit ziet, of gewoon benieuwd zijn, lees verder!

CHAOTISCH

Als moeder (of vader) lopen de ochtenden vaak chaotisch. Dat is hier niet anders, maar daarom sta ik een kwartiertje eerder op dan al de rest. De badkamer is gedurende dat kwartiertje helemaal voor mezelf. Even rustig naar toilet en dan beginnen aan de verzorging en aan mijn make-up.

ZOVEEL KEUZE

Er is heel veel keuze op de markt en je zou voor ieder doeleinde wel een productje kunnen aanschaffen. Maar zelf doe ik dat zeker ook niet. Tenslotte wil je dat de ochtenden niet moeilijk verlopen dan nodig is en wil je ook geen twintig producten aanschaffen die uiteindelijk allemaal hetzelfde doen.

HET REINIGEN VAN DE HUID

De belangrijkste stap in je routine is het reinigen van je huid. Daar begint het gewoon mee. Als je huid niet gereinigd is ga je nooit het gewenste resultaat behalen met je dagcrème en/of make-up. Voor het reinigen gebruik ik ‘s avonds een reinigingsmelk of olie. Momenteel wissel ik tussen een reinigingsmelk van Lierac met micellair water en de reinigingsolie van DHC. ‘S ochtends maak ik eerder gebruik van een micellair water (Lierac) om de restjes van de nachtcrème te verwijderen.

Om de reiniging te optimaliseren gebruik ik erna nog een toner. Een toner verwijdert de laatste restjes van je reinigingsmelk en zorgt ervoor dat je poriën niet verstoppen. Ik gebruik op de toner van Lierac.

VERZORGING VAN DE HUID

Afhankelijk van hoe mijn huid zich voelt gebruik ik voor mijn dagcrème eerst nog een serum. Maar momenteel voldoet de nieuwe detox dagcrème van Nivea best goed aan mijn wensen en is een serum niet echt meer nodig. Aangezien ik een huid heb die in de T-zone snel vet wordt gebruik ik slechts een klein erwtje product en stip ik deze aan op mijn gezicht voor ik deze uitsmeer.

Belangrijk, smeer je crème van beneden naar boven uit, dit is beter voor de elasticiteit van je huid. ‘S avonds gebruik ik de bijhorende detox nachtcrème. Deze smeer ik iets rijkelijker aan zodat het ‘s nachts mijn huid goed kan hydrateren.

SCRUBBEN EN PEELEN

Dit is voor mij een belangrijke stap. Aan mijn neusvleugels en op mijn voorhoofd durf ik nog wat droge velletjes te hebben die makkelijk verwijdert worden door te scrubben/exfoliëren. Dit doe ik één keer per week, vaak in bad met een scrubje van Clinique of een konjac sponsje.

Om de zoveel tijd maak ik ook gebruik van een peeling met fruitzuur, ik gebruik één van Rodial. De fruitzuren hebben een exfoliërende werking, verwijderen dode huid- en pigmentcellen en stimuleren ook celvernieuwing. Ze maken de huid ook glad en zacht, zijn vocht inbrengend en zorgen ervoor dat oneffenheden minder opvallen. De teint wordt mooier en egaler.

MASKERTJES

Eén keer per week maak ik ook gebruik van een maskertje voor een hydratatieboost of om te werken aan puistjes, … Hier heb je ook heel veel soorten in en is het een beetje zoeken welke jou bevalt. Deze Hydrabombs van Garnier bevallen me heel erg goed en staan regelmatig in promotie bij Kruidvat.

Zoals je ziet hoeft het allemaal niet veel tijd in beslag te nemen en kan je het scrubben bijvoorbeeld combineren met je momentje als je in de douche staat of een bad neemt. Draag zorg voor je huid want je hebt er slechts één!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Maaike
  10 januari 2018 at 21:07

  Ja ik doe het nu regelmatig maar ik heb dan ook geen kinderen! Maar zo snel kan het zeker!

 • Reply
  Eva
  10 januari 2018 at 21:24

  Ja je huid goed verzorgen is zó belangrijk! ‘S avonds schiet het er wel eens bij in ? maar ‘s morgens neem ik er goed de tijd voor!

 • Reply
  Roelfien
  10 januari 2018 at 22:31

  Wat een heerlijke producten zijn Dit!❤

 • Reply
  Tamara
  11 januari 2018 at 08:16

  Heb een tijd mijn gezicht telkens vergeten toen ik ziek was ben daardoor gaan leren hoe belangrijk het wel niet is

 • Reply
  Lisanne
  11 januari 2018 at 15:43

  Wat goed dat je zo’n fijne routine hebt! Ik probeer het inderdaad ook vaak te combineren met douchen bijvoorbeeld. Ik heb ook een hele fijne gezichtsborstel, maar ik neem er vaak de tijd niet voor. Zonde eigenlijk!

 • Reply
  Carmelina
  12 januari 2018 at 08:43

  Ik vind de juiste producten vinden zo lastig. Iedere keer denk ik ze te hebben en dan lijkt mijn huid toch weer ineens een ander sport huid dan ik dacht!

 • Reply
  Mascha
  14 januari 2018 at 22:16

  Wat een heerlijke producten zijn dit!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: