DIY

Love2Sew | Het grote retoucheboek

Het grote retoucheboek

Dat ik dit jaar ben beginnen naaien is voor jullie geen geheim gebleven, meteen had ik jullie ingelicht over mijn wilde aankoop (lees: naaimachine) en mijn motivatie om kleren voor Enora te maken maar ook voor onszelf. Een patroon volgen en een nieuw kledingstuk ineen zetten, dat is goed te doen. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het patroon uiteraard. Maar retoucheren, bestaande kleren dus aanpassen, is ook niet onbelangrijk en helaas niet altijd even makkelijk. Hiervoor heb ik nu de oplossing, mijn nieuwe bijbel, namelijk Het grote retoucheboek van Rina Theybers!

Het grote retoucheboek

In juni werd het boek Het grote retoucheboek uitgegeven door Uitgeverij Van Halewyck. Het boek is sindsdien ook in mijn bezit, maar omdat ik toch eerst goed wou uitpluizen wat het boek allemaal te bieden heeft, heb ik niet meteen een review gepubliceerd. Ieder mankement dat je hebt aan eender welk kledingstuk, te smal, te breed, te lang, … met dit boek kan je het aanpassen. De stappen zijn goed omschreven en er staan duidelijke foto’s in. Nu hebben we enkel nog het beetje lef nodig om er zelf aan te beginnen. ^^

Het grote retoucheboek

Mijn mamalief had onlangs gevraagd om één van haar jurken in te korten, het kwam tot voorbij haar knieën en dat mocht wel een beetje korter, tot net boven de knie. Dat is nu vast niet het moeilijkste dat ik kon uitkiezen qua eerste retouche, maar ik wou toch nog even “makkelijk” beginnen. ^^ Het boek is in elk geval een goede gids! Mijn volgende stap, een jeansnaald halen en eens een aantal broeken van mij inleggen (en hopen dat mijn naaimachine het aan kan).

Het grote retoucheboek

Met dit boek kan je alle aanpassingen zelf doen, de moeilijkheidsgraad staat per soort retouche aangeduid. Zo kan je voor jezelf uitmaken of het iets is dat je zelf aan kan. Duidelijke foto’s, duidelijke stappen, het kan niet mis gaan!

Je kan Het grote retoucheboek vinden bij Bol.com aan €22,50.

*Dit boek werd me toegestuurd maar dit heeft geen invloed op mijn mening.

Sarah Hanssens

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kirsten
  27 september 2016 at 07:34

  Dat ziet er echt een handig boek uit om zelf te gaan retoucheren! Jammer genoeg is stikken iets wat ik niet kan 🙁 Ik zou dringend eens bij mijn oma les moeten gaan volgen 🙂

 • Reply
  ellen
  27 september 2016 at 23:40

  Oh, ik wil dat boek ook 🙂 Ik zet het alvast op mijn verjaardagsverlanglijstje. Bedankt voor de tip

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: