Dieren

KONIJNTJES TEN HUIZE LITTLE FAMILY OF 3

Al sinds we ons huis gekocht hebben drie jaar geleden wil ik konijntjes. Het was dan even kiezen, gaan we voor kippen of konijnen en toen koos ik voor kippen omdat dat op dat moment praktischer was. Je hoeft er niks speciaals voor te doen en je krijgt er eitjes voor in de plaats. Maar toch bleef het kriebelen …

LIEFDE VOOR KNAGERS

Mijn liefde voor knagers is er al jaren. Toen ik jonger was had ik een konijn en later nog een tweede. Toen wist ik helaas nog niet dat ze het beste per twee zaten … Ik had ook meerdere hamsters, muizen, ratten en tientallen gerbils. Alleen bleken de kleine diertjes geen ideale combinatie met onze katten. Dus eens er geen knagers meer in huis waren, kwam er ook geen meer in de plaats. Wat ik altijd wel spijtig heb gevonden.

GROTE TUIN

Toen we dit huis kochten met grote tuin wist ik al meteen dat ik konijnen wou houden. De tuin is ruim genoeg om zowel kippen als konijnen te houden. De spelbreker in dit verhaal was eigenlijk Thierry. Niet dat hij konijnen niet graag ziet, maar hij kan niet zo goed om met mijn obsessief gedrag als ik ergens aan begin. Zoals hij zegt, ik kan van een cavia dat 5 euro kost gemakkelijk 500 euro maken. Als je wilt letten op je geld omwille van verbouwingen en dergelijke, is het dus inderdaad wel gepast om daar minder obsessief mee om te gaan. Werkpuntje voor mezelf dus.

OEPS-NESTJE

Toen ik op de nieuwspagina van Facebook een oeps-nestje zag voorbijkomen dacht ik echt it’s meant to be. Ik ging thuis meteen de reismand halen, nog even de dochter van school halen en dan nog stoppen bij de dierenwinkel om eten, een voederbak en een drinkfles. Een binnenkooi kon ik lenen want uiteindelijk verhuizen ze toch naar buiten in een ruime ren.

Bij thuiskomst en navraag omtrent de leeftijd bij kenners werd helaas snel duidelijk dat de konijntjes eigenlijk veel jonger waren dan oorspronkelijk gedacht. Daardoor ben ik nu ook een ervaring rijker doordat ik deze konijntjes nog de fles mag geven met speciale konijnenmelk (Foxvalley 30/50). Gelukkig groeien de kleintjes goed en zijn ze lekker actief en super lief.

VIKTOR & MARTHE

Enora koos voor het voedstertje de naam Marthe en dan was het vrij logisch voor mij om het rammelaartje de naam Viktor te geven. Jawel, we kozen voor een mannetje en een meisje. Nee, we gaan niet fokken met deze diertjes, het rammetje wordt gecastreerd van zodra het mag. Een voedster met een gecastreerde ram is gewoon de meest ideale combinatie, vandaar dat ik daarvoor heb gekozen.

Hebben jullie knaagdieren?

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Lieke van Veen
  26 februari 2018 at 15:47

  Ik wilde vroeger ook altijd heel graag konijntjes toen ik klein was, maar als ik op mezelf ga wonen dan neem ik denk ik liever een hondje.
  Ik vind konijntjes wel super schattig.

 • Reply
  Kool Family
  27 februari 2018 at 13:31

  Heel schattig! In wens jullie veel liefde en plezier me de konijntjes.

 • Reply
  PriePraat
  27 februari 2018 at 20:19

  Wat een snoepies. Als kind hadden we ook een konijn, Blacky. Een hok buiten maar overdag binnen. Hij was zindelijk en lag graag op de rugleuning van de bank in je net. Dieren dragen zo bij aan geluk. Veel geluk met ze.

  • Reply
   Sarah
   27 februari 2018 at 20:24

   Wat leuk! Echt, ik zou niet zonder dieren kunnen leven. Het is zo een aanvulling.

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: