Kids Spelen

KIDS | AVONDROUTINE

Enora is altijd al een makkelijke slaper geweest. Oké, eens ze als baby op de juiste melk zat. Dat was in het begin even een zoektocht. Maar eens dat in orde was, hebben we eigenlijk geen zorgen meer gehad omtrent het slapen. Intussen hebben we ook een vaste avondroutine.

TIJDSTIP

Enora gaat altijd rond een vast tijdstip naar bed. Uiteraard staat dit niet vast in steen en durft het soms wel eens uitlopen bij een speciale gelegenheid. Maar tijdens schooldagen is ligt dit rond 19u. Soms is dat ééns 18u30 als we merken dat ze echt uigeput is of soms loopt het eens uit tot 19u30. Maar veel later wordt het voor haar niet.

KLAARMAKEN VOOR BED

Op dat uur maken we haar klaar om naar bed te gaan. The usual, tandjes poetsen, nog even gaan plassen, luier aan (die draagt ze nog voor de nacht), … Hier durft ze wel al eens te treuzelen, zoals ieder kind. Nog even tv kijken of een spelletje spelen is nog altijd leuker dan naar bed gaan. ^^

BOEKJE LEZEN

Eens we boven zijn kiest ze nog een boekje uit om te lezen. We hebben verschillende soorten boekjes, een aantal die we kochten via school, een aantal die ik vond op de rommelmarkt, die door de grootouders gespaard werden, … Soms wilt ze ook meerdere dagen na elkaar hetzelfde verhaaltje lezen. Dan probeer ik haar te overtuigen om eens iets nieuws te lezen.

NACHTLAMPJE

Enora zit in de eerste kleuterklas, dit is het tweede jaar dat ze naar school gaat en ze begint ook wat meer op te pikken van andere kindjes. Zo vroeg ze me onlangs of er zeker geen monsters onder haar bed zouden zitten. Ze begint nu ook vaker achter een nachtlampje te vragen. Ze heeft een leuke lamp van Heico, maar dit werkt met een schakelaar en dat vind ik als nachtlampje eigenlijk niet zo handig. Toen ik dan het Wooly Lamb nachtlampje tegen kwam was ik verkocht.


Ik weet niet hoe het komt maar ik ben altijd verknocht aan lampjes in diervorm. Zo is haar Heico lampje een konijn. Wooly is een lammetje dat werkt op batterijen en het heeft ook een timer. Ideaal om aan te zetten als het boekje uit is zodat ze nog zo’n 20 minuten heeft om in te slapen. Het werkt met led verlichting dus je hoeft ook geen schrik te hebben dat het lampje te warm zou worden.

Bij het Wooly thema horen ook nog een poster en kaart die heel leuk zijn om op te hangen in de kinderkamer. Altijd leuk als accessoires mooi bij elkaar passen. ^^ Het ontwerp is gemaakt door Mimirella en je kan alles vinden bij Dreumes Enzo.

Wat is de avondroutine voor jouw kindje? Is er iets dat uit onze routine niet werkt voor jou?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Nathalie
  15 november 2017 at 11:46

  Wij proberen om 7 uur aan de avondroutine te beginnen maar dat loopt tegenwoordig goed uit… hmmm

 • Reply
  Kool Family
  15 november 2017 at 12:23

  Een heel mooi lampje! Wij beginnen om 19u30 aan de avondroutine met als bedoeling dat ze om 20u zeker slapen, maar ook dat lukt niet altijd.

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: