Dieren

KENNISMAKEN MET LOKI, ONZE HUSKY MIX

Jullie zagen op Instagram al dat ik sinds een drietal weken een pup in huis heb. Niet meteen het “model” dat we voor ogen hadden. We gingen normaal voor een kleinere hond, een Schotse Terriër. Maar door het overlijden van onze gereserveerde pup en de bedenkingen die we achteraf dan maakten, zorgden ervoor dat we uiteindelijk voor deze grote uk gekozen hebben.

Ik kreeg een berichtje over een reutje die nog beschikbaar was uit een nestje bij mensen thuis, meteen ook met foto’s erbij. Een Husky x Golden Retriever. Niet meteen de kleine hond die we dachten te nemen als tweede hond, maar een hond die groter gaat worden dan onze oudere hond. We besloten toch te gaan kijken. Even kennismaken met de ouders, zien waar hij is opgegroeid, … Hij was toen net geen 8 weken. Zoals het niet anders kan, waren we ook meteen verliefd op deze grote jongen. Dat kan ook niet anders natuurlijk, het is een puppy. We besloten dus ook om hem te nemen en dat weekend mochten we hem al halen. Het ging dus ineens vrij snel!

Ik had natuurlijk al heel wat in huis voor het pupje dat ik gereserveerd had, maar overleden is, dus dat was geen probleem. Natuurlijk had ik bepaalde dingen in een kleiner maatje, maar dat kon ik dan compenseren met de “oude” spulletjes van onze andere hond. Hij groeit heel snel dus het is wat gek om voor hem iets op puppymaat te gaan kopen.

Aanpassing van onze oude hond

Muna is bijna 10 jaar oud, dus voor haar was het even een aanpassing met zo’n nieuwe hond in huis. In eerste instantie dacht ze “oh, leuk! Bezoek!”. Maar toen ze door had, dat hij zou blijven, was het toch wel wat anders. Ze wou niks aannemen wat hij had vastgehad, wou weinig tot niet meer eten (behalve snoepjes) en kon hem moeilijk verdragen. Inmiddels doen ze lekker gek samen en steelt ze zijn snacks die hij heeft aangeraakt.

Loki de Husky mix

Het is nu wat afwachten wat zijn uiteindelijke karakter gaat zijn. Meer Husky of meer Golden? Koppig of toch leergierig? Intelligent zijn ze beide, dus dat zit al goed. Je merkt dat ook aan hem, hij leert heel snel aan. Zo kon hij de eerste week al zit, pootje, ander pootje en met gebaar ook af. Hij spreekt natuurlijk ook tegen, als ik even ben weggeweest naar het toilet of de berging, mag ik het daarna horen dat ik dat heb gedaan. Of als ik hem laat zitten aan de deur voor we buiten gaan, is dat ook niet zonder tegenpruttelen. De Husky zit er dus zeker weten in.

Verder is het een hele lieve hond. Hij is natuurlijk heel erg speels en durft wel eens in de kleren van Enora te hangen als ze door het huis wilt huppelen/lopen, steelt wel eens wat, probeert in de afstandsbediening te bijten of loopt plots met een schoen rond. All part of the (puppy) game.

Hij groeit trouwens heel snel! We haalden hem op aan 8 weken, 6,6kg. Vandaag is hij 11 weken en weegt hij 9,5kg!

Nog even wachten tot hij volledig is ingeënt en dan kunnen we ook naar de hondenschool! We kijken er al naar uit. ^^

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: