Interieur Lifestyle

Interieur | Zolderkamer

zolder

Ooit heb ik hier vast al eens vermeld dat de zolder één van de dingen is die we willen renoveren. Momenteel hebben we twee slaapkamers, drie als je ook onze bureau, die nog niet af is (benedenverdieping) als slaapkamer zou rekenen. Omdat de twee slaapkamers boven niet super groot zijn, vooral de kamer van Enora, willen we de zolder veranderen naar een slaapkamer voor ons, zodat Enora de twee kamers op de eerste verdieping heeft.

Alleen moet er nog een hoop werk gebeuren op zolder. Het is al geïsoleerd maar helaas niet voldoende en moet er dus nog extra geïsoleerd worden. We twijfelen nog wat om opnieuw glaswol te gebruiken in combinatie met gyproc platen of om meteen te gaan voor isolatieplaten die al voorzien zijn van gyproc, alleen is dat laatste best prijzig, maar het kost wel minder tijd.

Een groot raam van het merk VELUX is ook voorzien op zolder, al zou ik aan de andere zijde van het dak best ook wel één willen. Hoe meer licht inval hoe beter, toch? Dat is alleen niet iets wat we zelf kunnen doen vrees ik. Dus een extra VELUX raam zal er misschien niet meteen komen. gezien het dak wel nog oké is.

Op de twee foto’s hieronder zie je ook een mooie uitvoering, alleen vrees ik dat het op dit moment niet meteen in het budget zal passen. Maar ooit, wie weet! Ook wat inspiratie nodig, klik hier.

velux velux
Verder hebben we ook laminaat nodig, maar waarschijnlijk gaat eerst de huidige vloer (houten planken) er uit moeten om alles waterpas te kunnen maken en dan pas de nieuwe vloer er op. Hier zal het wel een lichte vloer worden. Zo’n witte eik zoals hieronder van Quick Step zou ik in elk geval geweldig vinden:

laminaat

Verder willen we ook wel telkens onder het schuine stuk ingemaakte kasten met deurtjes en schuiven. Ik ben dat eens tegengekomen op Pinterest en sindsdien laat dat me niet meer los.

ingemaakte kastEen nieuwe trap zou er ook wel nog moeten komen. Momenteel is dat zo’n lelijk gedrocht. Een mooi beuken modelletje zoals de trap op het gelijkvloers zou zeker niet misstaan.

De inrichting van de slaapkamer zelf gaat een beetje verder gaan in de Scandinavische stijl, hieronder een aantal Pinterest droomideetjes die ik ondertussen ben tegengekomen.

slaapkamerslaapkamer  slaapkamer

Het moet een rustgevende kamer wonen, niet teveel tralala, neutrale en serene kleuren. Wat groen door middel van wat plantjes toe te voegen die ideaal zijn voor de slaapkamer. Een plekje waar het fijn is om te verblijven. Ik kijk al uit naar het inrichtingsproces. ^^

Sarah Hanssens

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Aurélie - lovelifelovefashion
  1 april 2016 at 14:39

  Oooh jaa! Ik zie het al voor me!! Mega cool idee met die ingebouwde kastjes en lades. En de kastdeuren op de foto daarna… Aaah mooi!! ^^

  x Aurélie

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: