Interieur Lifestyle

INTERIEUR | RENOVATIE ZOLDER DEEL 1

We zijn aan de renovatie van onze zolder begonnen. Oorspronkelijk speelden we met het idee om daar onze eigen ruime slaapkamer van te maken. Na wat wikken en wegen hebben we besloten om er toch de kinderkamer / speelkamer van te maken (hier lees je onze bedenkingen). Het is een behoorlijk werk om alleen aan te pakken, maar we gaan zo trots zijn als het af is.

Na een aantal keren naar de speciaalzaak te gaan en bespreken wat onze plannen zijn. Terug naar huis om extra op te meten en uit te rekenen zijn we begin juni gestart met de werken. We moesten dan uiteraard wachten op de levering van al ons materiaal (hout, gyproc, isolatie, …).

We doen alles zelf, we doen geen beroep op vakmannen, enkel een familielid is al een aantal keren komen helpen wat ons al heel wat vooruit heeft geholpen. Zo besparen we natuurlijk heel wat kosten. Ik ben dan ook gezegend met een handige kerel en door de jaren heen hebben we ook een mooi arsenaal aan werkmateriaal bijeen gespaard. Ook zijn laatste nieuwe toestellen heeft hij hiervoor al heel gretig in gebruik genomen.

Black+Decker Brushless schroef/boormachine met twee batterijen was hier de belangrijkste. Zonder zo’n toestel hang je geen OSB platen en gipsplaten tegen de muur. De Black+Decker decoupeerzaag was heel handig om de uitsparingen te maken voor de stopcontacten in de OSB platen. Ook zijn afkortzaag die hij van me kreeg voor vaderdag was een schot in de roos. Balken op maat zagen om een kader te maken voor de isolatie en osb/gipsplaten gaat ineens een pak sneller. Deze hadden we eigenlijk al veeeeeeel langer moeten aanschaffen.

EXTRA OPBERGRUIMTE

We kozen om een kruipzolder te maken zodat we extra ruimte hebben om materiaal weg te stoppen dat we niet te vaak uithalen, zoals een kerstboom. Deze is intussen af en het ziet er geweldig uit. Oké, we missen nu wel wat de mooie hoogte van de zolder. Maar extra ruimte maakt dat allemaal goed. Ook hebben we nu een mooi vlak om straks onze verlichting in te plaatsen.

Intussen isoleerden we ook beide muren al, werden ze beide al bekleed met OSB (stevigheid als je eens iets wilt ophangen) en één muur kreeg ook al gipsplaten erbovenop. Een gedeelte van het dak werd ook al extra geïsoleerd. We zijn er nog lang niet, langs de andere kant moet nog een extra VELUX raam komen en deze moet ook nog compleet worden afgewerkt.

Bon, ik denk dat jullie intussen wel de voor en na foto’s willen zien 😉

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Nicole Orriëns
    26 juni 2018 at 09:46

    Wauw dat ziet er veelbelovend uit al. Wij slapen ook op zolder!

  • Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: