Interieur Lifestyle

INTERIEUR | NIEUW RENOVATIEPROJECT = ZOLDER

We hebben nog maar eens een nieuw renovatieproject. De zolder. We hebben twee slaapkamers op de eerste verdieping. De onze is vrij standaard, die van Enora is de helft daarvan. Vandaar willen we van de zolder ook een slaapkamer maken, in eerste instantie denken we aan een kamer voor ons, maar misschien maken we er wel een mooie kamer voor haar van. Benieuwd naar onze ideeën?

HUIDIGE STAAT

Onze zolder staat nu nog gewoon ruw. De muren zijn onbedekt, dus je ziet gewoon de bakstenen. Het dak is al gedeeltelijk geïsoleerd. Er zit één kleine VELUX raam in en we zouden hier idealiter nog een groot VELUX raam bij willen hebben aan de andere kant van het dak (tuingericht). Het dak en balken zijn gelukkig nog helemaal prima. De vloer ligt ook nog vrij oké, behalve het gat van de lift die er vroeger zat die nog gedicht moet worden en de trap die we zouden willen verplaatsen. Nu komt deze uit in het midden van de zolder, wat het alweer moeilijk maakt om een dubbel bed te plaatsen. Maar als we deze kamer aan Enora zouden geven, valt dat probleem eigenlijk weg … twijfelen dus.

KRUIPZOLDER

We spelen met het idee om een kruipzolder in de zolder te maken. Zodat we alle stukken die we slechts 1x keer jaar nodig hebben kunnen stockeren. Dan denk ik aan een kerstboom, de reiskoffers, paasgerief, … Het zou ons ook meteen een goede plek geven om verlichting te plaatsen aangezien dan niet meer zo hoog zou zijn en we een platte plafond zouden hebben waar spots of dergelijke in passen.

Een kruipzolder geeft ons ook meteen het voordeel dat we heel wat minder werkmateriaal nodig hebben om de zolder af te werken. We moeten naast isolatie namelijk ook nog de zolder afwerken met OSB (zodat we toch een kadertje kunnen ophangen) en gyproc. In de kruipzolder zouden we het dak al niet meer moeten afwerken met gyproc, wel met OSB om de isolatie te beschermen. Alles om de kosten een beetje te drukken. Renoveren kost zo al geld genoeg.

VERLICHTING

Het gemakkelijkste in een zolder is denk ik spotverlichting of werken met een railsysteem. Als we voor de kruipzolder gaan is het heel gemakkelijk om hier spots in te gaan verwerken. We hebben dan een plat vlak en we hoeven geen speciale spots of duur railsysteem aanschaffen. Als we kiezen voor de hoogte van ons dak en de kruipzolder laten voor wat het is, dan moeten we al gaan voor regelbare spots of een railsysteem die een mooie lengte kan gaan overbruggen. Bij de webshop van  Lampen24 hebben ze in elk geval een groot verlichtingsaanbod waar ik heel wat ideetjes kan opdoen en een keuze kan gaan maken. Ik moet in elk geval snel een keuze gaan maken zodat we onze elektrische kabels op de juiste plekken kunnen voorzien.

TWIJFEL

Ondanks dat de kruipzolder heel wat voordelen heeft, twijfel ik toch nog een beetje omdat je dan die mooie hoogte kwijt bent. Het hoogste punt van ons dak is 5,5 meter. Best een mooie hoogte. Maar langs de andere kant kunnen we door een kruipzolder die hoogte wel optimaal benutten. We zullen eens alle voor- en nadelen moeten oplijsten en ook de kosten uitrekenen op de ene of de andere manier en zo onze keuze maken.

 

Heb jij een kruipzolder? Is dat handig?

Welke verlichting heb je op zolder?

Laat het weten in de comments! <3

*uitgelichte afbeelding: Shutterstock

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Kool Family
  3 mei 2018 at 10:47

  Mooie ideeen. Wij hebben de zolder ingericht als logeerkamer met een eigen kleine badkamer zn douche.

  • Reply
   Sarah
   3 mei 2018 at 10:48

   Dat is ook wel interessant. Maar we hebben weinig logees dus dat is hier niet zo van toepassing voorlopig.

 • Reply
  Nicole Orriëns
  25 mei 2018 at 10:02

  Nee, wij hebben van de zolder een slaapkamer gemaakt. Nu hebben we in huis geen zolder meer.

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: