Interieur Lifestyle

INTERIEUR | KEUKEN INSPIRATIE

Een keuken is een belangrijk onderdeel in huis. Zeker bij ons waar onze keuken ook meteen onderdeel is van onze leefruimte. Deze moet dus niet alleen praktisch zijn in gebruik, maar ook mooi zijn. Wij kochten ons huis met een bestaande keuken. Deze is eigenlijk bijna volledig naar mijn zin, wat me eigenlijk het meeste stoort is het zwarte werkblad. Niet alleen omdat het een donker werkblad is, maar ook omdat er zo een structuur in zit, hij is niet glad. Ik had al eens overwogen om de werkbladen te vervangen, maar eigenlijk zou dat zonde zijn want het materiaal is wel goed van ons huidig werkblad. Ach, deze keuken zal ook geen eeuwigheid meegaan hé. 😉 Ook hebben we nog geen spatwand … Daar moeten we eigenlijk dringend eens werk van maken.

Waar ik de volgende keer sowieso voor zou kiezen:

  • Een lichte keuken (onze basis is nu wel wit, maar donkere werkbladen)
  • Een lichte spoelbak (deze is nu ook zwart)
  • Meer opbergruimte
  • Een schuifwand waar we apparaten achter kunnen plaatsen

Voor de overige zaken ben ik best tevreden over onze keuken. We hebben een kleine ingebouwde koelkast, een microgolfoven, een hete lucht oven en een 5-pits kookvuur. Deze toestellen zijn logisch ingedeeld en als je kookt kan je wel makkelijk weg in de keuken.

Eén van de keukeninstallaties die me bij blijft is deze van mijn ex-collega, neem zelf maar een kijkje. Dit is een goed artikel als je meer wil weten over de soorten werkbladen die je kan kiezen.

INSPIRATIE

chef! keukens

Deze keuken vind ik bijvoorbeeld al erg mooi. Wit en een dun werkblad (al moet deze ook in wit). De donkere kasten zou ik dan ook eerder in het wit willen en ik zou nog zoals we nu hebben, een rij kasten met kookvuur willen achter het eiland. Lekker veel bergruimte.

Chef! Keukens

De opstelling zou dus al eerder zoiets zijn. Kookmodule daar waar nu de spoelbak zit, spoelbak zoals we nu hebben in het eiland en rechts tegen de muur volle kasten zoals in de eerste foto te zien zijn met de apparaten. Een werkblad uit corian misschien? Al is het spijtig dat dat materiaal niet krasbestendig is, dus misschien is keramiek of dekton dan beter geschikt?

Bij een keuken komt alleszins heel wat kijken, dus wil je een keuken kopen, laat je sowieso adviseren bij een speciaalzaak.

 

*Deze blog kwam tot stand door een samenwerking.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: