Interieur Lifestyle

INTERIEUR | GROEN IN HUIS

Ik heb absoluut geen groene vingers, ben ontzettend vergeetachtig en ik vergeet dus ook regelmatig mijn planten water te geven. Aan diegene die hierdoor al overleden zijn, mijn excuses. Toch geef ik niet op! Ik hou van groen en ik wil dus ook groen in huis!

Ik ga me herpakken en beter inzetten voor mijn groene vriendjes. Een smartphone applicatie gaat me helpen om ze niet te vergeten al lijkt me dat nu ook moeilijker aangezien ze talrijk zijn. De app gaat me ook helpen om ze niet te verzuipen door teveel water (blijkbaar ook een veelvoorkomende fout). Het is gewoon echt gezelliger met groen in huis. Mijn Monstera Deliciosa, mijn trouwe vriend, die gaat al meer dan een jaar mee, ik zou zelf durven zeggen twee jaar en dus durf ik het toch nog eens aan om ook andere planten in leven te houden.

Afgelopen dagen kocht ik dan ook heel wat nieuwe plantjes en er zijn er nog onderweg die ik via marktplaats en webwinkels kocht. Even spannend om te zien of alles even goed zal aankomen, maar we gaan daar wel van uit. Ook sneed ik een aantal stekken van mijn Monstera en plaatste  ik deze online om te ruilen. Ik dacht, ideale manier om zo aan andere plantjes te komen en de andere persoon heeft er ook een kanjer van een plant bij (letterlijk en figuurlijk).

Mijn nieuwe aanwinsten tot nu toe zijn:

 • Strelitzia Reginae (paradijsvogelplant)
 • Maranta “Kerchoveana” (Calathea)
 • Begonia “Boweri Tiger” (Bladbegonia)
 • Begonia Rex mix (Bladbegonia)
 • Nephrolepis Exaltata “Fluffy Ruffles”
 • Calathea Roseopicta “Dottie”
 • Maranta Fascinator (Calathea)
 • Pilea Peperomioides (pannenkoekenplant)
 • Epipremnum Pictus Agyraeus
 • Asparagus Setaceus (sierasperge)
 • Syngonium “White butterfly”
 • Aeschynanthus “Mona Lisa” (lipstick plant)
 • Sansevieria Boncel

In aantocht:

 • Monsteria Deliciosa Variegated
 • Philodendron Scandens
 • Monstera Adansonii
 • Begonia Maculata Wightii
 • Epipremnum “‘N’joy”
 • Philodendron “Pink Princess”
 • Epipremnum “Marble Queen”
 • Calathea Tricolor Triostar
 • Calathea picturata Argentea
 • Calathea Lancifolia Insignis
 • Tradescantia Tricolor
 • Sedum Morganianum “Burrito”
 • Rhipsalis
 • Senecio Rowleyanus (Erwtenplant)

Zoals ik al zei, ik heb geen groene vingers dus alle tips en tricks die je met me kan delen, DOEN! Het wordt heel erg gewaardeerd.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: