Interieur Lifestyle

INTERIEUR | DE WOONKAMER KREEG EEN NIEUWE ZETEL

Onze oude zetel was aan het einde van zijn Latijn. Elke dag, meermaals per dag mochten we stukjes nepleder bijeen gaan vegen. Ook waren sommige stukken al ingedeukt waar we veel zitten ondanks dat de zetel slechts 3/4j oud was. Het was dus hoog tijd voor een nieuw en beter exemplaar.

VOOR

CRITERIA

De oude zetel was al even minder mijn smaak geworden (dat komt er van als je één koopt terwijl je in verwachting bent denk ik) en ik had dus al een heel ander idee in mijn hoofd van hoe mijn zetel er hoort uit te zien. Je ziet nu ook overal die Scandinavisch geïnspireerde interieurs en tjah, ik zou liegen als ik zeg dat ik dat niet wil. Het was voor mij dan ook belangrijk dat ons nieuw exemplaar in zo’n interieur zou passen.

 • Budgetvriendelijk
 • Lichtgrijs
 • Slanker dan de oude zetel
 • Houten pootjes

HUISDIEREN

Het materiaal van de zetel zelf maakte op zich niet zoveel uit, maar we vonden wat we wouden bij de afdeling stoffen zetels. Is een stoffen zetel ideaal met huisdieren? Niet helemaal, maar alle hoezen kunnen van de kussens gehaald worden zodat deze gewassen kunnen worden. Dat was ook een belangrijk element. We kozen vanwege de huisdieren ook voor een goedkoper model.

ZOEKTOCHT

Onze zoektocht duurde niet heel lang. Ik zocht wat online, we gingen eens naar een lokaal winkeltje en belandden uiteindelijk bij de meubelzaak Weba in Gent. We gaven het bijna op bij Weba tot we bij de zetel met naam Juny kwamen. Om de één of andere reden hadden we deze niet onmiddellijk gespot. Maar we zagen meteen dat dat ons ding wel was. Even proberen of hij wel goed zat en of de hoezen verwijderd konden worden en dat was dus allemaal het geval. Super! Toen we te horen kregen dat we de zetel diezelfde maand nog gingen hebben was het al helemaal top!


Intussen staat hij hier sinds 30 juni en hebben we het ons nog geen moment beklaagd. Hij is kleiner dan onze oude zetel, die was dan ook wel erg grof. Ook doordat hij lichter is ziet het er mooier uit. Het enige waar ik me aan stoorde was dat ik hem niet mooi vond passen bij onze kleur op de muur. Nu, die verf was intussen al wat beschadigd dus het was het perfecte excuus om dat even opnieuw te schilderen. We hadden nog een pot staan met de kleur van de rest van de living. Nu heeft de living dus 1 kleur op de muur in de plaats van 2, maar ik vind het zo erg mooi. Het lijkt ruimer, er komt precies nog meer licht binnen. I like. ^^

De zetel is te koop bij Weba (Gent/Deinze) aan €799.

Wat vinden jullie van de make-over?

snapshots

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Fie, hola-nova
  14 juli 2017 at 13:29

  Wauw, heel mooi Sarah!

 • Reply
  Mamavantweeblog
  14 juli 2017 at 13:37

  Wauw ? Dat is Echt geen geld. Hopelijk is hij er in het najaar nog, .wij willen tegen dan ook een nieuwe. Hele mooie verandering!

 • Reply
  Saar
  14 juli 2017 at 13:53

  Heel mooi zo! Ik ben ook fan van die stijl. Hier alleen jammer genoeg een grijze stoffen zetel die ik niet kan wassen. Had ik beter ook op gelet.

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: