Kids

Inschrijven bij de peuterschool

school

Afgelopen dinsdag was het zo ver, we mochten Enora gaan inschrijven voor school waar ze in september zal starten. We hadden al een rondleiding gehad op school en toen vroeg ik hoe het vorig jaar verliep, hoe vroeg er toen ouders stonden en toen zei de directeur “Vorig jaar stond hier een vader al om 5u te schuiven, maar dat is eigenlijk niet nodig.”.

Nu ik kan je zeggen, aangezien wij rechtover de school wonen, dat er al mensen waren vanaf 04u30! Wij hadden de eerste keer onze wekker om 5u gezet en toen waren ze met 3, om 05u45 waren dat er 5, om 6u20 waren ze met 6. Dat is het uur dat we normaal opstaan gedurende de week dus besloten we toen ook op te staan zodat ik Enora kon klaarmaken om naar de opvang te gaan en zodat Thierry zich kon aansluiten bij het groepje wachtende mensen. In de tijd dat hij zich heeft klaargemaakt en daar is gaan staan, hooguit een kwartiertje, stonden er al 9! mensen te wachten. Wij waren dus 10de.

school

Nu is het bij ons eigenlijk zo erg nog niet niet, er zijn scholen waarbij je dagen op voorhand moet kamperen wil je je kind daar ingeschreven krijgen. Hoe gek is dat? Dus ik ben blij dat dat hier niet het geval was, al had ik het wel gedaan als het nodig was.

Rond 07u hebben ze de mensen (en dus Thierry) binnengelaten zodat ze niet meer buiten in de kou moesten wachten, maar in de gang mochten blijven staan tot het tijd was, daar heeft hij gestaan tot 08u20 ongeveer om dan naar een klasje te gaan. Hij kreeg dan een aantal papieren om in te vullen met onze gegevens en tegen 09u10 stond hij alweer thuis met de melding dat Enora goed is ingeschreven. We kwamen ook te weten dat rond 11u de wachtlijst van de peuters inmiddels al 10 kindjes lang was, benieuwd wat ze daarmee gaan doen.

Wat leuk is, een kindje waarmee ze eventjes in de noodopvang mee heeft gezeten zal ook bij haar op school zitten, het zou tof zijn als ze in dezelfde klas terechtkomen aangezien ze blijkbaar goed overeen kwamen. En ook Enora haar nichtje zal in april 2017 instappen.

Was het bij jullie ook het inschrijfmoment? Hoe verliep dat bij jullie?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Sofie
  3 maart 2016 at 10:33

  Bij ons is het sinds een aantal jaren inschrijven via een website en keuze’s aangeven welke scholen je wil hebben. Dit hebben wij nooit moeten doen, toen onze oudste naar school ging konden we nog gewoon inschrijven op de normale (ouderwetse?) manier. Maar omdat wij een specifieke school gekozen hadden die wel werkten met wachtlijsten – eerst ingeschreven, eerst plaats stond onze oudste ook op een wachtlijst maar gelukkig kregen we een paar weken nadat hij eigenlijk officieel mocht starten (we besloten om hem later te laten starten, direct eerste kleuter en geen peuter) een telefoontje dat hij mocht beginnen! Emma had toen nog geen plaats maar ook voor haar kregen we een paar maanden later een telefoontje dat ze mocht starten als het haar tijd was (wat toen nog enkele maanden duurde voor ze 2,5 was 🙂 ). Dus gelukkig! Vanaf dan was het geen probleem meer voor ons want broertjes/zusjes krijgen voorrang en zoiezo plaats.

 • Reply
  Ester
  3 maart 2016 at 10:50

  Phoeh! Lijkt me ook niet alles.
  Hier in Gent werken ze met ‘het aanmeldingsysteem’. Hierdoor hebben wij niet moeten aanschuiven.
  We moesten wel een 5-tal voorkeursscholen doorgeven en daaruit besloot ‘t stad dan in welke school je kindje geplaatst werd. Beide systemen hebben hun voor en nadelen hé :(.

 • Reply
  ilse
  3 maart 2016 at 13:21

  Voor Joppe moesten wij om 23u de dag ervoor gaan aanschuiven, anders had hij geen plaats in de school

 • Reply
  Joni
  4 maart 2016 at 12:41

  Wij hebben vorig jaar in april ook een ‘nachtje doorgedaan’.
  Gingen eens kijken ‘s avonds laat en de poort was al los, zaten al aantal mensen, wij waren 7e.
  Ook maar beperkte plaatsjes dus het zekere voor het onzekere en wachten.
  De directrice had wel gezorgd voor losse toiletten en koffie 🙂

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: