Lifestyle

Ik ging nog eens naar de kapper

kapper

Het was van december vorig jaar geleden dat ik nog eens naar de kapper ging, daarvoor was het van maart! 2015 geleden. Ik denk dat je dus wel kan zeggen dat ik net wat te weinig mijn haar laat knippen …Eén van de redenen hiervoor is dat een kapper toch vrij veel geld kost. Vaak betaal je voor knippen en kleuren meer dan €100 en dat heb ik er niet voor over om dat minstens elke drie maand eens te herhalen. In maart betaalde ik zelfs €170. Ok, ik kocht ook een shampoo, maar zelfs al zou die €30 gekost hebben, was het nog steeds €140 voor mijn haar. Ik heb geen idee wat de shampoo kostte trouwens, maar ik kan me voorstellen dat die niet goedkoop was.

Afgelopen donderdag was het zo ver! Na wat kapsels op te zoeken op Pinterest en al eventjes met het idee te lopen om er eens een stuk af te doen koos ik voor een lob (long bob). Toen ik bij de kapper toe kwam vond ze dit ook een goed idee, onder andere omdat mijn haar beschadigd was door het te ontkleuren vorig jaar (heb ik vorig jaar 2x laten doen). Intussen probeerde ze me ook een herstellende conditioner te verkopen van hetzelfde merk als de shampoo die ik bij de kapper in maart 2015 kocht. €31,50 voor 150ml, slik.

Dus, meteen ging er een stuk van mijn haar en mocht ik naar de “wasbak” om mijn haar te wassen en te verzorgen. Tijdens het wassen kon ik genieten van een massage want de stoel was een massagestoel! Nog nooit tegengekomen bij een kapper, dat was plezant.

Daarna begon het knippen, ik heb dus de hele tijd ongemakkelijk gezeten gewoon omdat ik meer en meer haar zag verdwijnen. Het is al een hele tijd geleden dat ik nog eens “korter” haar heb gehad. Velen van jullie zullen zeggen “Allez, dat is toch niet kort”, maar voor mij wel, er is nu een 20 cm afgeknipt en dat is toch een shock in het begin.

kapper

voor

kapper

na

kapper

na de kleuring thuis

Sinds zaterdag begin ik er stilaan aan te wennen. Vrijdagochtend was het even een “Oh, nee” moment toen ik wakker werd. Het besef dat ik het echt wel had gedaan. Ik vond het zeker niet lelijk ofzo, maar ik wou het eigenlijk voor en achteraan een 5 cm langer hebben, dus nogmaals was het korter geknipt dan dat ik had gevraagd, maar bon. Dat zal eigen zijn aan kappers.

Hoe zit dat bij jullie? Gaan jullie wel strikt en op tijd naar de kapper of gaan jullie ook zo maar eens als jullie eens denken dat het wel eens tijd wordt?

Sarah Hanssens

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Mariska
  21 maart 2016 at 20:41

  Begint voor mij weer tijd te worden. Zal voor jou wel even wennen zijn maar vind het je mooi staan!

 • Reply
  Joni
  21 maart 2016 at 22:05

  Hier sinds november 2014 niet echt meer naar de kapper, omdat ik het wou laten groeien. Nu nog een cm of 5 en ik ben tevreden. Onlangs heeft een vriendin me wel terug een frou’ke geknipt en de puntjes gechecked! 🙂

  En wat jouw nieuwe kapsel en kleurtje betreft: i like! Ziet er echt mooi uit hoor!

 • Reply
  Sandra
  8 mei 2016 at 16:55

  Ik vind jouw haar mooi, de kleur en dat het nu korter is.
  Nu heb je echt kleur in jouw haar en past je zo goed. Ik probeer niet meer dan 3 maand te wachten… maar ik zit er meestal over. Ik haat de tijd dat ik hier moet aan spenderen, vooral bij De Cliënt. Ze doen het supergoed maar het duurt daar 3 á 4 uur. :-/

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: