Er op uit Kids

HOTSPOT | Amélie+Moi

Amélie+Moi

De week kreeg ik een fantastische mail in mijn mailbox. Gent krijgt er een geweldige place2be bij, namelijk een Kids Experience café, shop en meet-up ruimte Amélie+Moi! Hoe lang ik al wacht op een plek die echt geschikt is om er met je kinderen naartoe te gaan, wel al bijna drie jaar eigenlijk en nu is die er eindelijk. Bij Amélie+Moi gaan we kunnen genieten van quality time van het gezin, tegelijkertijd wat shoppen en kletsen met andere ouders tijdens een heerlijke lunch. Wat wilt een mens nog meer? Vanaf woensdag 26 oktober opent Amélie+Moi de deuren. Wij gaan er die avond ook zijn dus hou op dat moment Snapchat of Instagram Stories in de gaten voor een eerste sneak peek! 

Wat maakt Amélie+Moi de plek bij uitstek om er met je kinderen heen te gaan?

Bij binnenkomst is er plek om je kinderwagen te parkeren, bij hoeveel restaurants/brasseries ik al heb gevloekt omdat de kinderwagen nergens tussen past = VEEL TE VEEL! Zelfs eens een restaurant gehad waar we ons op het terras aan een buitenste tafeltje geplaatst hadden, voor het gemak, om niemand te moeten storen, maar nee, we moesten met onze kinderwagen door al het volk, wat dus niet ging zonder slag of stoot, om toch maar een tafeltje van 2 te bezetten en niet van 4 terwijl we eigenlijk met drie waren. Belachelijk! Dit heeft Amélie+Moi dus al mooi opgelost! Er is een lounghoek om de kindjes eten te geven, een speelruimte, kinderstoelen en stilzitmateriaal. Naar dat laatste ben ik wel heel erg benieuwd! De bedoeling van Amélie+Moi is om een toegankelijke en knusse plek aan te bieden aan zowel ouder als kind.

Wie is het gezicht achter Amélie+Moi?

Stefanie Canu, de vrouw achter het gloednieuwe concept, is mama van Amélie, eigenares van 4 miljoen Lego-blokken en studeerde Psychologie en Gestalt Therapie. Na een jaarlange wereldreis, een verhuis naar Amsterdam en het overwinnen van een postnatale depressie wou ze een verschil maken in haar geboortestad Gent.

Food!

Er is bij Amélie+Moi ook eten voorzien, jawel! Je kan er Fair Trade drankjes krijgen, ontbijt en lunch met seizoensproducten. Voor de allerkleinsten, pas bevallen en zwangere dames zijn er ook aangepaste maaltijden. Woensdag 26 oktober zal ik jullie laten weten wat er allemaal op de kaart te vinden is. 😉

Amélie+Moi

SHOPPEN!

Je kan er niet alleen rustig zitten, je kindje laten spelen, kennismaken met andere ouders en eten. Nee hoor, je kan er ook nog eens shoppen. Echt! Bij Amélie+Moi kan je namelijk ook spulletjes van duurzame kindermerken zoals Moon Monsters, Grey Kids Clothing, Little Indians, Nobodinoz en meer aankopen. Ook in het gamma van accessoires en speelgoed staan fairtrade en duurzaamheid centraal. Dit zal dan misschien meteen een minpuntje zijn voor de papa’s. ^^

Feestjes en Workshops

Nee, het is nog niet niet alles. Als je het niet ziet zitten om thuis een kinderfeestje of een babyshower te houden en dan met de opkuis te zitten verhuis je het gewoon naar daar! Hun atelier en activiteitenruimte is daar het perfecte oord voor. Stiekem heb ik daar wel zin in voor Enora haar verjaardag in januari .. hoe tof zou dat niet zijn voor de kindjes die aanwezig zullen zijn?!

Bij Amélie+Moi gaan er ook regelmatig workshops zijn over verschillende onderwerpen binnen het ouderschap. Van EHBO voor baby’s en kinderen tot sensorische activiteiten voor peuters en kleuters, het aanbod is breed. Op de agenda heb ik al een aantal leuke onderwerpen gespot. Ja, het gaat echt een fijne plek worden in Gent.

Workshops die de komende weken op het programma staan:

Heal Thy Body
Workshop rond orthomoleculaire voedingseducatie tijdens de zwangerschap en na bevalling voor moeder en kind, gegeven door Lynn Gielis
27/10 (namiddag)  – Voeding bij zwangerschap
2/11 (avond) – Voeding en chronische immuniteitsklachten bij jonge kinderen
6/11  – Sport en bewegen: uniseks workshop onder leiding van Mom in Balance

Nina Mouton
30/10 – 10n – Lezing rond het thema ouderschap door Nina Mouton van monasblog.

Thomas Care
Lezing rond EHBO voor baby’s en EHBO voor kids, gegeven door Thomas Cuelenare
28/10 (namiddag) – EHBO voor baby’s
4/11 (avond)- EHBO voor kinderen

Atelier K
kookworkshops door Hans Ruebens
29/10 (voormiddag) – Kleuterkookworkshop
5/11 (voormiddag) – Koken voor je baby en peuter

Caroline van den Eynde
3/11 – Lezing rond work life balance door Caroline van den Eynde

Klankennest
2/11 & 4/11 – Babyconcert

Sensory play
activiteiten rond sensory play geleid door Stefanie Canu
29/10 namiddag –  01/11 namiddag – 02/11 voormiddag

Amélie+Moi

Amélie+Moi

Adres:
Steendam 74-76
9000 Gent
http://ameliemoi.be/
www.facebook.com/ameliemoigent

Openingsuren:
26/10 open uitzonderlijk vanaf 11u
Woensdag tot en met zaterdag: 9:00 – 18:00
Zondag: 10:00 – 15:00

Zie ik je daar?

Sarah Hanssens

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Saar
  18 oktober 2016 at 09:14

  Ik ben benieuwd!

 • Reply
  Ellen
  19 oktober 2016 at 12:05

  Laat me weten wat je ervan vond. Had er vorige week al over gelezen en ziet er wel heel tot uit.

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: