Geen categorie

Hoera, ik ben jarig!

Vandaag is mijn verjaardag, 28 lentes jong. Aangezien ik tijdskrediet neem op woensdag had ik vandaag ook een vrije dag, samen met Enora.

Deze ochtend ging ik op babybezoek, één van de januari mama’s kreeg namelijk een tweede kindje, een zoontje genaamd Vince. Wat een knap ventje, Enora en ik zijn helemaal verliefd. Deze namiddag ging ik om mijn tweede verjaardagscadeautje van de wederhelft, namelijk extra kippetjes. Mijn eerste cadeau was mijn naaimachine die ik in februari kreeg. ^^

Samen met Enora en een reismand voor katten trok ik dus richting Nevele om een aantal kippen uit te kiezen. Mijn voorkeur ging uit naar zijdehoenen, maar aangezien ik niet goed wist of dat wel zou gaan met mijn legkippen, ze zijn namelijk iets kleiner, vroeg ik raad op allerlei fora en ook nog in de winkel. De winkelier zag er geen graten in zolang ik het allemaal goed in het oog hield want legkippen kunnen nogal krengen zijn, wat de ervaringen van de mensen op fora me ook al vertelden.

zijdehoen

Intussen zitten ze bij elkaar en laten ze elkaar vrijwel met rust. Mijn “oude” trio loopt samen achteraan de ren te paraderen en de nieuwe zitten eerder vooraan te scharrelen. Af en toe passeert één van de “oude” kippen en geeft ze wel eens een tik, maar het blijft voorlopig nog binnen de perken, oef! Geen gevechten op mijn verjaardag.

Ook mijn weegschaal was me gunstig vandaag, die besloot (EINDELIJK!) om onder de 69 kg te gaan, al is het maar met 300 gram, maar het is eindelijk een teken dat we goed bezig zijn. 68,7 kg is het nu, bijna mijn eerste doel bereikt.

Omdat ik jarig ben wil ik binnenkort ook een winactie organiseren, ik ben nog even aan het nadenken wat ik juist ga kiezen. Hopelijk vinden jullie het iets leuks. Dit wordt dus nog vervolgd. ^^

Sarah Hanssens

2 Comments

 • Reply
  Evelien
  23 maart 2016 at 17:30

  Gelukkige verjaardag! En wat een tof idee om kipjes te kiezen hihi 🙂

 • Reply
  Sofie
  23 maart 2016 at 20:45

  Hip hip hip hoera!!!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: