Interieur Lifestyle

Hoe maak je het gezellig in huis?

interieur

Het is alweer zo snel donker buiten en dan begin ik overal kaarsjes of sfeerlichtjes aan te steken, maar echt, o-v-e-r-a-l! In de zomer doe ik dat iets minder, vooral in de week aangezien het dan nog vrij lang klaar blijft en ik om 22u ga slapen (I need enough sleep). Maar hoe maak je het nou echt gezellig, of tenminste, hoe maak ik het (voor mij) thuis gezellig?

gezellig

gezelligAls eerste dus de kaarsjes en nodige sfeerlichtjes, dit zijn cotton ball lights in mijn geval. Maar het begint ook gewoon al bij de basis, de inrichting van je interieur, de kleuren op je muren en veel lichtinval overdag. Wij hebben deze keer gekozen voor een heel lichtgrijze kleur op de muren en 1 paars/grijze muur als accent, tegen de accentmuur staat onze zetel. De lichte basiskleur zorgt ervoor dat ik gemakkelijk decoratiespulletjes kan vinden die niet vloeken met de kleur van de muur en het ook niet te druk maken. Mogelijk kies ik de volgende keer zelfs om alles wit te schilderen, maar even wachten gezien alles nog maar pas is geschilderd. ^^

interieurVoor onze meubelen kozen we ook voor lichte tinten, behalve dan voor onze tafel want deze was er niet in het wit … Maar al onze kasten in de leefruimte/keuken zijn wit. Donkere meubelen absorberen het licht terwijl witte meubelen het licht eerder weerkaatsen en het huis niet kleiner lijkt dan het is. En ook hier heb je alweer het pluspunt dat je er alle kanten mee uit kan qua decoratiespullen.

gezelliginterieur interieurVerder maak ik het thuis ook gezellig door plantjes te plaatsen, leuke decoratiespulletjes zoals kandelaars, kaders met leuke foto’s/teksten, wired baskets met nogmaals cotton ball lights en zo veel meer. Het probleem is wel dat ik veel zaken mooi vind en ik al snel veel in huis haal en dus moeilijke keuzes moet maken met wat ik waar ga plaatsen en hoe het het beste tot zijn recht komt.

interieur interieur interieurEen aantal van mijn favoriete winkels qua interieur zijn, Blokker, Ikea, Vtwonen (online), Action en Hema. Regelmatig krijg ik zo een mailtje in mijn mailbox met nieuwigheden of acties en dan moet ik me vaak inhouden om niet langs te gaan of een bestelling te plaatsen. Serieus, er blijven maar leuke dingen verschijnen!

interieur interieur interieurEr zijn hier nog een aantal accessoires die nog gewijzigd moeten worden om het plaatje voor mij af te maken (en ook nog een paar kaders die gevuld moeten worden), maar “don’t let perfect get in the way of better”.

Wat zijn jullie go to accessoires om het gezellig te maken in huis?

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Astrid - Timeless Elegance
  28 oktober 2015 at 16:07

  Hey!
  Super leuke tips en wat een prachtige inspiratiefoto’s ! 😮

  Lieve groetjes Astrid (Timeless Elegance)

  • Reply
   Sarah
   4 november 2015 at 12:54

   Hallo Astrid. Bedankt voor het complimentje! ^^

 • Reply
  Webkim
  28 oktober 2015 at 16:41

  Dat ziet er echt wel supergezellig uit. Lekker licht, dat vind ik altijd zo mooi. Als wij weer gaan schilderen ga ik daarom denk ik ook voor wit.

  • Reply
   Sarah
   4 november 2015 at 12:24

   Bedankt voor het compliment! Tjah, er is een reden waarom bijna alle Pinterest interieurs in het wit zijn zeker? Had ik eerder moeten inzien. 😉

 • Reply
  Sofie
  28 oktober 2015 at 17:48

  Waar ik vooral mee zit … ik hou wel van al die dingetjes … maar ik hou niet zo van stof afnemen, dat is echt mijn probleem. En dan ziet het er na een tijdje niet meer uit …

  • Reply
   Sarah
   29 oktober 2015 at 08:45

   Goh, ik neem ook niet zo heel vaak het stof af hoor, maar het valt eigenlijk heel goed mee. het zijn precies geen voorwerpen die heel hard het stof aan trekken en dat de kasten wit zijn helpt ook natuurlijk. ^^

 • Reply
  Joyce
  28 oktober 2015 at 19:23

  Ik ben echt zo hard fan van jouw plantenhoekje! 🙂

  • Reply
   Sarah
   29 oktober 2015 at 08:44

   Intussen heb ik al een paar plantjes naar de vensterbank verhuisd waar de bureau moet komen omdat ik nog wat plantjes had gekregen na de foto’s en het dus niet meer allemaal mooi kon staan. Maar het ziet er wel leuk uit op de foto inderdaad. ^^

 • Reply
  A_nnick.
  29 oktober 2015 at 09:07

  Dikke liefde voor jouw kadertjesmuur! Da’s nu iets wat ik ook wel wil si. Maar tegelijkertijd denk ik hetzelfde als Sofie: al dat stof eh…

  • Reply
   Sarah
   31 oktober 2015 at 14:39

   Ik lig precies niet wakker van dat stof, maar we zijn ook al wat gewoon met al die beesten. ^^

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: