Kids

HIEP HIEP HOERA! VIJF JAAR

22 januari vierde Enora haar vijfde verjaardag. Al vijf jaar ben ik moeder van een prachtige meid. Het is gek hoe je op zo’n momenten pas beseft hoe snel de tijd gaat. Het lijkt ook absoluut ook zo lang nog niet te zijn, maar bij een verjaardag wordt het tegendeel toch telkens bewezen. Het gaat snel, te snel. Ze zit nu gelukkig nog in het tweede kleuterklasje, maar ik denk stilaan al aan het eerste leerjaar. Die dag is toch echt niet meer zo heel ver weg, maar ik ben er ook absoluut niet klaar voor. Gelukkig is dat pas in september 2020. Maar euh, dat is binnen 1,5 jaar hé!

Ik herinner me nog zo goed de moment dat ik de positieve zwangerschapstest vast had. De momentjes waarbij ik in de zetel haar bewegingen kon waarnemen, hoe ik ‘s ochtends soms opstond en Enora dan niet zo lekker in mijn buik zat en uiteraard ook de momentjes waarbij ik dankbaar was om de zwangerschap door te komen zonder kwalen. ^^ De nacht wanneer de weeën begonnen, de uren in het ziekenhuis, de eerste momentjes met mijn kleine meid. Het is nog allemaal zo helder. Ik weet nog goed, de onzekerheid toen we met haar naar huis mochten en we zo’n kleine spruit in die toen gigantische maxi-cosi kwijt moesten, toch nog maar even checken met de verpleegster om te zien of ze goed zat voor we vertrokken.

Maar intussen is ze al vijf. Ik ben gelukkig en dankbaar. Omdat ze gewoon geweldig is. Oké, ze heeft uiteraard mindere momentjes, momentjes waarbij ik “maaaamaaaaaa”, je kent de toon wel, niet meer kan horen. Maar ze is zo ontzettend lief, zo behulpzaam en op sommige momenten ook zo beleefd. Een echt pareltje.

Feest

We vierden haar feest met de familie thuis zoals gewoonlijk. Het feestje met de vriendjes van de klas is later deze maand. We hebben dit dit jaar eens gegroepeerd met een aantal andere jarigen zodat we de gehele klas konden uitnodigen voor een namiddagje binnenspeeltuin.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: