Beauty Lifestyle

HERPOTHERM, M’N NIEUWE HULPJE TEGEN KOORTSBLAZEN

herpotherm

In een eerder artikel liet ik jullie al kennismaken met mijn hulpmiddelen tegen de vervelende koortsblazen (klik). Toen ik in mijn mailbox het persbericht zag over een nieuwe tool met de naam Herpotherm was ik wel heel erg benieuwd of dit ook voor mij wat kon betekenen. Mijn koortsblaas aanvallen zijn gelukkig de laatste tijd in aantal afgenomen, maar toch heb ik ze nog vrij regelmatig. Op dat moment is het wel handig om iets te hebben dat heel snel de aanval kan tegen houden.

WAT IS HERPOTHERM?

Herpotherm is een elektrisch apparaatje waarmee je de uitbraak van een koortsblaas kan tegenhouden. De Herpotherm heeft een handig formaat, een beetje als een lippenstift of reload/travallo parfumflesje en is daardoor makkelijk mee te nemen in je tas. Het werkt op basis van een geconcentreerde warmte van 51° Celsius om de koortsblaas tegen te houden.

herpotherm

GEBRUIK

De bedoeling is om Herpotherm meteen te gebruiken van zodra je de eerste tekenen (tintelingen, branderig gevoel, …) voelt van een koortsblaas uitbraak. Je plaats de kop van het apparaatje op de zone waar je de tintelingen voelt en schakelt het apparaatje aan, dit moet je gedurende 4 seconden aanhouden. Behandel ook de zone rond de opkomende koortsblaas zodat dit ook meteen wordt aangepakt. Tussen de behandelingen moet je wel telkens 10 seconden wachten. Komt het tintelen terug of gaat het niet helemaal weg, behandel later de zone nog eens.

herpotherm

Heb je net als ik het probleem dat de koortsblazen ‘s nachts opkomen en je dus ‘s ochtends op staat met een koortsblaas in zijn volle glorie, kan je ook gebruik maken van Herpotherm. De warmte van de Herpotherm gaat ervoor zorgen dat de genezing vlotter verloopt. Aangezien de koortsblaas er al is en het iets langer zal duren eer die weg is moet je de Herpotherm een aantal dagen gebruiken.

herpotherm

ERVARING

Uiteraard was ik niet blij toen ik ‘s ochtends ontdekte dat ik een koortsblaas had, wel was het daardoor het ideale moment om de Herpotherm uit te testen. Mijn koortsblaas was helaas ‘s nachts opgekomen waardoor ik de uitbraak niet meer kon tegenhouden en er dus al meerdere blaasjes zichtbaar waren. Meteen ben ik met Herpotherm aan de slag gegaan.

Misschien ben ik kleinzerig maar heel erg aangenaam is de behandeling niet. Op een koortsblaas, een wonde, 51° plaatsen doet absoluut geen deugd. Gelukkig duurt het telkens maar 4 seconden, maar op het einde van die 4 seconden heb ik toch een aantal keer tranen in mijn ogen gehad. Vooral door dat blaasje net onder mijn neus. Na een behandeling merkte ik meteen dat de blaasjes minder dik waren en ging ook het tintelend en branderig gevoel weg. Dit kwam na een tijdje wel terug, maar dan behandelde ik de zone opnieuw.

Wat ik wel aanraad is om de blaasjes te doorprikken met een propere naald of scherpe pincet. Zo kan het vocht ontsnappen, worden de blaasjes niet groter en kan het sneller opdrogen.

CONCLUSIE

Handig apparaatje, even pijnlijk maar dat is snel over en het neemt ook dat tintelend/branderig gevoel weg. Mijn koortsblaas was op twee/drie dagen volledig opgedroogd. Nu moet het enkel nog genezen, hiervoor gebruik ik nog steeds mijn 8hr cream die te zien was in mijn vorig artikel.

Herpotherm is onder andere bij Conrad te koop voor €39,99.

Heb jij ook vaak koortsblazen? Wat gebruik jij er tegen?

Happy Moments

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Ellen
  13 maart 2017 at 07:57

  Klinkt inderdaad pijnlijk.
  Ik zag vorige week bij de apotheker iets nieuws staan.
  Het is ook een pleister denk ik, en de werking had iets met zuurstof te maken.
  Maar ik heb er niet in detail naar gekeken en weet de naam niet meer.
  Ik heb eigenlijk al heel lang geen koorts koortsblaas meer gehad. #houtvasthouden
  Ik weet niet of ik de herpotherm zou gebruiken. Liever een pijnloze behandeling.
  Let wel op bij het doorprikken dat je jezelf niet besmet met het vocht uit de blaasjes.

  • Reply
   Sarah
   13 maart 2017 at 08:10

   Ik dep de blaasjes meteen droog en ontsmet die zone ook meteen om inderdaad geen andere plaatsen op mezelf te besmetten. Het is gelukkig maar even pijnlijk, nadien is het gevoel alweer weg.

 • Reply
  Ester
  13 maart 2017 at 11:37

  Ik heb ook erg snel last van koortsblazen. Vroeger gebruikte ik te al-wel-bekende Zovirax, maar in alle eerlijkheid.. dat hielp geen fluit.
  Sinds 2 jaar gebruik ik compeed pleistertjes (niet die voor op je voeten, haha), maar speciaal compeeds voor koortsblazen. Zodra ik het voel opkomen doe ik een pleistertje op.De pleisters zijn subtiel en bijna niemand ziet dat je het draag en het allerbelangrijkste: het werkt suuuper goed want komt helemaal geen uitbraak meer.

  Sinds ik die compeeds gebruik heb ik nooit meer last van die grote pijnlijke blaasjes met korstjes. Het blijft echt super beperkt en is na een kleine week volledig weg!

  • Reply
   Sarah
   13 maart 2017 at 12:13

   Zovirax doet inderdaad niks. Heb ik in mijn jongere jaren veel gebruikt tot ik andere en betere hulpmiddelen ben tegengekomen. Gaan die pleisters ook als je al een hele dikke lip hebt of zoals ik het nu heb, niet op mij lip maar tussen mijn neus en mond?

 • Reply
  Ester
  14 maart 2017 at 11:42

  Je kan het zeker ook op je huid, tussen je neus en mond kleven. Dat lukt zeker.
  Op een dikke lip lukt het zeker ook, maar liefst geen koortsblaas die al korstjes heeft.
  ‘T is zeker het proberen waard, ik heb het standaard in mijn handtas zitten 🙂

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  15 maart 2017 at 11:07

  Ik gebruikte altijd Zovirax of nu van een huismerk. Dit klinkt nogal pijnlijk….

  • Reply
   Sarah
   19 maart 2017 at 19:51

   Zovirax of andere merken werken helaas niet (meer) bij mij, dat gebruikte ik toen ik op de lagere school zat.

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: