Mama Werk

HANDIGE TOOLS VOOR ELKE BLOGGER

wordpress

Toen ik eind 2014 mijn blog startte wist ik eigenlijk van niks behalve dat ik een WordPress blog wou. Toen was dat ook niet zo belangrijk aangezien ik het meer als ‘online dagboek’ gebruikte in de plaats van als blog. Intussen heeft de blog sinds 1,5 jaar een iets andere wending gekregen en is het nu echt een blog geworden. In de loop der tijd heb ik ook geleerd dat je als blogger best een aantal handige tools kan gebruiken, plug-ins die je het leven makkelijker maken en handige applicaties voor je smartphone waarmee je alles wat in het oog kan houden. Vandaag toon ik jullie welke applicaties ik in mijn ‘WordPress toolbox’ heb zitten.

WORDPRESS PLUG-INS

Laten we beginnen met de WordPress plug-ins. Er bestaat voor ieder doeleinde een plug-in, je kan het je niet voorstellen. Zoek en je zal vinden. Maar niet elke plug-in is even hard nodig en niet elke plug-in is een meerwaarde voor je blog. Deze plug-ins vind ik erg handig:

YOAST SEO

Yoast is een plug-in die je helpt met de SEO (search engine optimization) van je blog. Als je een blog (of eender welke website) doe je er goed aan om je wat te verdiepen in SEO en met Yoast gaat dat allemaal net wat makkelijker. Telkens je een nieuw artikel schrijft gaat Yoast jou begeleiden en jouw artkel een score geven met behulp van ‘bolletjes’, rood, oranje of groen. Door hier rekening mee te houden kan jouw artikel hoger scoren in zoekmachines zoals Google.

PUBLIC POST PREVIEW

Deze plug-in is heel handig als je af en toe (of vaak) een samenwerking hebt waarbij je je artikel graag nog even door laat nalezen voor je het publiceert. Je zou je artikel kunnen kopiëren in Word en zo doormailen, maar deze plug-in vind ik net wat handiger. Je kan deze plug-in activeren in het desbetreffende artikel en je krijgt dan een url die je kan doorgeven aan de persoon of bedrijf voor wie je het artikel schrijft. Zo ziet die persoon ook meteen hoe het er uiteindelijk zal uitzien op je blog.

JETPACK

Jetpack is een plug-in die je kan inzetten voor meerdere doeleinden. De beveiliging van je blog tegen bots, de abonneerfunctie voor volgers van je blog, contactformulier, het makkelijk kunnen delen van je artikels, … You name it, het kan met Jetpack!

COMMENT EMAIL REPLY

Als je een reactie hebt achtergelaten op mijn blog en nadien reageer ik daar op, ga je een automatisch mailtje krijgen dankzij deze app. In die mail gaat er dan staan dat ik gereageerd heb op jouw reactie.

EN SPAM

Deze plug-in helpt met de strijd tegen spam. Je kan niet geloven hoeveel spammers er zijn, met deze plug-in hou je dit tegen.

GOOGLE ANALYTICS DASHBOARD VOOR WP

Nog een handige plug-in is Google Analytics dashboard. Zo kan je makkelijk jouw bezoekcijfers nakijken en bijhouden via jouw dashboard in WordPress.

Dit is zijn mijn voornaamste plug-ins voor WordPress. Maandag komt deel 2 online met mijn must-have smartphone applicaties. Welke plug-ins zijn volgens jou echt nodig of welke gebruik jij graag? Laat het weten in de comments hieronder!

Happy Moments

Afbeelding uitgelichte afbeelding: shutterstock

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Jeanine
  4 maart 2017 at 13:31

  Handige tips. Dank je wel.

  Groetjes, Jeanine.

 • Reply
  Maud
  4 maart 2017 at 22:10

  Wat een handige tips! Een aantal plugins kende ik al (waaronder Yoast natuurlijk!). Maar een aantal ook nog niet en die lijken me handig!

 • Reply
  Nathalie
  5 maart 2017 at 08:54

  Ik heb ze allemaal maar niet allemaal dezelfde plugin denk ik 😉 Ze hebben bij mij een andere naam.

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: