Mama Werk

HANDIGE SMARTPHONE TOOLS VOOR ELKE BLOGGER

blogger apps

In het eerste deel ‘Handige tools voor elke blogger‘ kon je lezen welke WordPress plug-ins ik niet meer kan missen voor mijn blog. Vandaag deel ik met jullie welke smartphone applicaties ik heb leren kennen sinds ik Little Family of 3 heb opgericht en waar ik tot op vandaag nog steeds gretig gebruik van maak.

Without stating the obvious gebruik ik uiteraard heel vaak Facebook, Instagram en soms ook Twitter. Al is dat laatste me nog steeds niet echt duidelijk hoe je het moet gebruiken. Ik ben echt geen Twitter mens. Facebook en Instagram zijn toch net wat makkelijker en vooral van Instagram maak ik heel graag gebruik. Niet alleen voor mijn blog maar ik kijk ook graag naar de accounts van anderen. Als jullie het geheim van Twitter hebben ontsluierd of net als ik er geen idee van hebben wat je er precies mee moet doen, let me know in the comments! En nu naar de overige handige applicaties.

WORDPRESS

Uiteraard, de wordpress app. Als je blogt via WordPress is het handig om deze te installeren. Je kan je blogs al voorbereiden onderweg, zonder dat je je pc nodig hebt. Een foutje in je artikel? Geen probleem, met de app kan je deze gemakkelijk nog aanpassen. Reacties goedkeuren van nieuwe bezoekers, zien wie er je artikels liked of reageert, je statistieken bekijken, …

GOOGLE ANALYTICS

De Google Analytics app kan niet ontbreken in het rijtje. Je cijfers kunnen nakijken overal waar je bent doe je met deze applicatie. Ik bekijk hem dagelijks, al brengt hij niet altijd even positief nieuws met zich mee, maar bon, dat doet er nu even niet toe. ^^

VOLGERS+

Met Volgers+ kan je makkelijk jouw volgers op Instagram in de gaten houden. Nu in de gaten houden klinkt wat negatief, maar je kan bekijken wie je nieuwe volgers zijn op een dag, welke volgers je helaas hebben verlaten, wie nog nooit heeft gereageerd op jouw posts, wie altijd reageert op jouw posts en zo verder. Een hele handige app, voor de extra opties moet je helaas wel betalen, maar ik vind de prijs nog erg goed meevallen!

PAGINA’S

Pagina’s is een Facebook app om jouw pagina te beheren. Je hebt hier net dat tikkeltje meer dan als je gewoon via Facebook jouw pagina zou beheren.

UNUM

UNUM is een applicatie die ik onlangs heb leren kennen. Je kan met UNUM je Instagram feed vooraf instellen, maar vooral ook jouw feed vooraf zien en als de twee foto’s naast elkaar toch niet zo bij elkaar passen kan je hem makkelijk een ander plaatsje geven. Een herinnering instellen wanneer je moet posten, je caption al meteen instellen met de nodige hashtags. Met UNUM kan dat allemaal. Echt een heel handige tool!

Dit zijn de applicaties die ik niet meer kan missen. Laat weten in de reacties welke apps jullie gebruiken en misschien hebben jullie wel nog een goede tip voor mij?

Happy Moments

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Ellen
  6 maart 2017 at 07:49

  Ik snap ook nog altijd de meerwaarde van Twitter niet. ?
  Ik heb geen account en volg het dus helemaal niet.

 • Reply
  Jeanine
  6 maart 2017 at 10:15

  Leuke tips. Dank je wel. Twitter gebruik ik wel, maar als bonus. Ik deel daar mijn blog, gebruik #’s en tag de museum die ik voor mijn blog bezocht heb. Zijn retweeten het 9 van de 10 keer. Dit zorgt voor lezers.

  Met Instagram heb ik dan weer veel minder. Daar deel ik vooral mijn foto’s. En gebruik ik ook #’s maar zie er de kracht voor mijn blog niet zo. Dat gebruik ik dus meer als podium voor foto’s Ipv blog.

  Op mijn blog zie ik wel dat de meeste bezoekers echt via Facebook komen.

  Leuk onderwerp om eens over te brainstormen. Iedereen beleeft het toch weer anders heb ik het idee.

  Beetje lang verhaal geworden. ?
  Groetjes Jeanine.

  • Reply
   Sarah
   6 maart 2017 at 19:50

   Graag gedaan! ^^ Zo te horen moet ik me toch wat beter verdiepen in Twitter … eens moeten kijken hoe andere gebruikers dat doen. Dank je voor je bericht! Liefs, Sarah.

 • Reply
  Fie, Hola-Nova
  6 maart 2017 at 21:31

  Twitter snap ik echt helemaal niet, zelfs instagram is helemaal nieuw voor mij! 🙂

 • Reply
  Chantal
  6 maart 2017 at 22:12

  Hihi wat leuk, ik gebruik ze allemaal toevallig al! Xxx

  • Reply
   Sarah
   7 maart 2017 at 09:29

   Gebruik jij nog andere? Misschien heb je nog wel tips voor mij?

 • Reply
  Iraida
  7 maart 2017 at 10:12

  Handig! ik gebruik ze inderdaad allemaal.

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: