Kids Spelen

GEZELSCHAPSSPELLEN VOOR KLEUTERS

gezelschapsspel

Enora is nu bijna drie en ze begint zo wel de leeftijd te hebben waarbij ze het leuk vindt om samen een spelletje te spelen. Helaas beginnen veel spelletjes pas vanaf de leeftijd van vier jaar en is het dus een beetje gokken wat lukt met een driejarige. Hieronder een aantal leuke spellen die je op verschillende manieren kan spelen en dus ook op een simpelere manier voor jongere kinderen.

VOS LAAT LOS – GOLIATH GAMES

Vos laat los is een leuk simpel spelletje dat makkelijk gespeeld kan worden met een driejarige. De bedoeling is om een dobbelsteen te gooien. Op die dobbelsteen zie je een cijfer en dat cijfer bepaalt hoeveel kipjes je in de vos zijn broek mag stoppen en hoeveel keer je op zijn hoofd moet drukken. Door het drukken op zijn hoofd kan zijn broek plots afzakken waardoor de kipjes in het rond vliegen. Deze moet je dan zo snel mogelijk één voor één in je kippenhok stoppen. Diegene met de meeste kippen heeft gewonnen.

gezelschapsspel gezelschapsspel gezelschapsspel

Vos laat los is onder andere bij Bol.com te koop aan €22,99

BUNNY HOP PARTY – RAVENSBURGER

Bunny Hop Party is een leuk en actief spel. Eens alle onderdelen op hun plek zitten en je hebt batterijen in de heuvel gestopt dan geeft de wortel Bunny je een aantal opdrachten. Je moet eerst een actieve taak uitvoeren, op één been springen, op je handen en voeten rondstappen of dansen en daarna moet je één van zijn vriendjes zoeken, de tomaat, de salade, broccoli, … Maar dat is nog niet alles want daarna springt bunny uit zijn heuvel en moet je hem proberen vangen! Telkens je een opdracht vervult win je een worteltje, diegene met de meeste wortels wint. Enora is suuuper enthousiast over dit spel. Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat dit haar favoriet is.

gezelschapsspel gezelschapsspel gezelschapsspel

Bunny Hop Party is bij Bol.com te koop aan €29,99.

FLO FLADDERMUIS – RAVENSBURGER

Flo Fladdermuis is een spel die ook op een eenvoudigere manier kan gespeeld worden voor jongere kinderen. Je mag zelf kiezen (1 tot en met 3) hoe vaak je Flo gaat voederen. Om hem te voederen duw je zijn tong naar beneden. Voor de aantal keren dat je hem hebt kunnen voederen mag je een edelsteen uit zijn schatkist nemen en deze in je zak stoppen. Begint hij tijdens het voederen plots hevig te fladderen (werkt op batterijen) moet je een edelsteen terug in de schatkist stoppen. Speel je met oudere kinderen dan is er ook een spelbord en dobbelsteen die je kan gebruiken in het spel. Helaas is Enora wat bang van de vleermuis als hij fladdert. Wij spelen dus zonder batterijen, dan spreidt hij wel zijn vleugels maar fladdert hij niet wat voor haar al iets minder eng is.

gezelschapsspel gezelschapsspel gezelschapsspel

Flo Fladdermuis is onder andere bij Bol.com te koop aan €29,99.

SNUFFIE HUP – GOLIATH GAMES

Snuffie hup is ook een vrij simpel spel en daardoor makkelijk te spelen met een jonge kleuter. Je plaatst het konijn Snuffie op zijn heuveltje en om beurt draai je aan het wijzertje en zie je hoeveel worteltjes je uit de heuvel mag nemen, of misschien moet je zelfs een beurt overslaan. Door de worteltjes uit de heuvel te trekken kan het gebeuren dat Snuffie omhoog springt. Wie Snuffie vangt mag worteltjes van de overige spelers nemen. Diegene met de meeste worteltjes wint.

gezelschapsspel gezelschapsspel

Snuffie hup is te koop bij Bol.com aan €23,99.

Wat vinden jullie de leukste spelletjes voor de allerkleinsten? Hebben jullie één van bovenstaande? Welke is jouw favoriet?

Happy Moments

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Ellen
  3 januari 2017 at 15:00

  Vos laat los lag onder de kerstboom en is hier ook een hit. Poepie knor kreeg hij ook en dat is ook een topper. Een memory met eigen foto’s niet ik maken bij Hema en dat is ook een schot in de roos.

 • Reply
  eveline
  3 januari 2017 at 16:48

  Ik ben benieuwd, hij krijgt snuffie hup voor zijn 3e verjaardag ?

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  10 januari 2017 at 11:20

  Ik vond memory altijd erg geschikt. Alleen kon ik er zelf helemaal niks van.

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: