Mama

Frustraties van een blogger

frustraties

Jawel, ook als blogger heb je soms frustraties. Begrijp me niet verkeerd want dat wilt niet zeggen dat ik ineens geen plezier meer uit bloggen haal, het blijft één van mijn favoriete dingen, maar af en toe zucht ik wel eens. Ik somde daarom een aantal van mijn grootste frustraties op, zijn jullie benieuwd?

Licht
Nu is het weer prachtig, maar als het bewolkt is is het echt niet zo ideaal om mooie foto’s te nemen. Sowieso is het dan ook nog checken of ze helemaal goed zijn want op dat kleine schermpje van de camera ziet het er precies altijd beter uit. Zo niet mag ik helemaal opnieuw beginnen want vaak heb ik al alles terug opgeborgen voor ik de foto’s gecontroleerd heb op de computer. Je zou denken dat ik hieruit leer, maar nee …

Bedrijven
Als blogger stop je een hele hoop tijd in een artikel. Producten moeten gereviewed worden, foto’s nemen/bewerken en het artikel schrijven. Helaas lijken sommige bedrijven te denken dat daar niets tegenover moet staan, “jij schrijft een review voor dit artikel en stuurt het nadien terug”, passeert vaak de revue in de bloggerswereld. Wat ik ook al tegen kwam is dat ik met een bedrijf een hele overeenkomst achter de rug had,  ze stuurden dan (zogezegd) de producten op, aangezien die niet toekwam nam ik meermaals contact op met hen op en kreeg ik geen gehoor. Op zijn minst een mailtje om te melden dat het niet door gaat is toch wel op zijn plaats. Let op, ik ben niet met bloggen gestart om alleen maar producten te ontvangen, begrijp me niet verkeerd, maar ik wil geen reviews plaatsen op de blog als ik de producten niet zelf heb kunnen uitproberen.

Laptop
Twee jaar terug kocht ik mijn laptop, maar dat is zo een serieuze miskoop geweest. Hij hapert vaak (vooral vervelend bij het bewerken van foto’s), hij wordt ook heel snel warm en maakt dan ongelooflijk veel lawaai. In elk geval heb ik onlangs een back-up genomen en de fabrieksinstellingen teruggezet. Toen is het terug een tweetal maanden goed geweest om nu hetzelfde probleem te hebben.

Weinig reacties op je artikels
Dit is sowieso afhankelijk van artikel tot artikel, maar alsjeblieft lieve mensen, wees niet bang en laat een berichtje achter. Niets is fijner voor een blogger als er ook op een artikel gereageerd wordt.

Planning
Mijn planning ligt vaak in de war en dat is omdat ik altijd super veel wil doen en dus maar allerlei dingen door elkaar doe en er uiteindelijk niets af is … Misschien moet ik toch maar opnieuw met mijn blog agenda starten.

Writers block
Verschillende ideeën hebben, maar het niet kunnen verwoorden. Hoe vaak ik al niet een nieuw blad geopend heb en nadien verwijderd omdat de woorden er niet goed uitkwamen …

Social Media
Bloggen is niet alleen een artikeltje online zetten maar ook je social media bijhouden. Daar faal ik af en toe wel eens in en dan bekijk ik na een weekje nog eens alles voor mijn Happy Moments artikel met de bedenking van “Oh jee, zo weinig”.

Contacten
Als blogger is het ook belangrijk om de contacten met andere bloggers te onderhouden. Hierin faal ik wel vaak omdat het soms allemaal druk is om te combineren. Een werkpuntje dus.

Wat zijn jullie grootste blog frustraties? Kunnen jullie je vinden in mijn frustraties?

Sarah Hanssens

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Birgit
  26 augustus 2016 at 10:37

  Dit is heel herkenbaar. Behalve van de producten. Zo vaak heb ik geen samenwerking gehad, en dat hoeft ook niet, het is een leuke bijkomstigheid. Toevallig nu wel een winactie lopen.

  Het contact met medebloggers vind ik ook lastig. Want zeg nou zelf, medereizigers blog bijleren, reageren en zelf ook nog blogger kost wel veel tijd. Dat is voor mij ook een punt om aan te werken .

  • Reply
   Sarah
   26 augustus 2016 at 11:58

   Ja, het hoeft inderdaad niet, maar als ze een samenwerking willen moet het wel een beetje fair zijn voor alle partijen. Leuke winactie! Het kost inderdaad een hoop tijd om alle blogs van collega bloggers voor 100%, zeker omdat er zoveel leuke blogs zijn dat ik niet kan kiezen en alles wil lezen. ^^

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  26 augustus 2016 at 11:01

  Ik denk dat mijn grootste frustratie is dat ik soms denk een artikel wel reacties zal oproepen en dat het dan stil blijft ; )

  • Reply
   Sarah
   26 augustus 2016 at 12:00

   Haha, dat is! ^^

 • Reply
  jelle
  26 augustus 2016 at 15:30

  Vergeet de SPAM niet:p

 • Reply
  B-Naais
  27 augustus 2016 at 02:13

  Herkenbaar! Vooral de foto’s vind ik niet altijd even simpel ?.

 • Reply
  Janine
  27 augustus 2016 at 03:58

  Zo herkenbaar! Ook de reacties bij een andere blogger, zo help je elkaar toch een beetje ? En je ziet dat het gelezen word en dat is altijd een fijn gevoel

 • Reply
  marleen@burgertrutjes
  1 september 2016 at 11:14

  Herkenbaar! Vooral een writersblock is zooo hatelijk! 🙂

  • Reply
   Sarah
   1 september 2016 at 17:52

   Zeer zeker! Heel vervelend als je iets wilt vertellen maar niet weet hoe je het moet gaan formuleren. ^^

 • Reply
  Vanessa
  22 september 2016 at 20:27

  Interessant om te lezen en heel herkenbaar! Toevallig heb ik hier onlangs ook een artikel over geschreven. Ik erger me vooral aan hoe sommige bedrijven je als blogger behandelen, en ook de jaloezie tussen bloggers vind ik niet fijn.

  • Reply
   Sarah
   22 september 2016 at 20:44

   Oh ja, de jaloezie tussen bloggers is inderdaad ook niet fijn. Terwijl ik ons eigenlijk allemaal zie als collega’s. Vooral ook het geheimzinnig zijn omtrent pr bureaus en samenwerkingen enzo.

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: