Beauty Lifestyle

FOUNDATION ALLERGIE / INTOLERANTIE

Eerlijk … ik sukkel al jaren met foundation. Eerst dacht ik, het ligt aan Mac. Het eerste merk dat ik in gebruik nam. Maar intussen is wel duidelijk dat ik na een bepaalde tijd op elke foundation reageer. Elke keer als ik denk “Yes, deze is het!”, krijg ik een maand nadien toch nog de uitslag en jeuk. Dit keer is de reactie erger dan anders. Uitslag tot in mijn hals en achter mijn oren, zelfs tot in mijn haarlijn. En verschrikkelijk jeuken!

BIG FOUNDATION STASH

Intussen heb ik een grote foundation stash. Er liggen zo’n 6 foundations en dan nog een hele hoop BB creams in de kast van verschillende merken. Om het onder controle te houden gebruikte ik de ene week het ene merk en de volgende week een ander merk en zo verder. Maar intussen is duidelijk dat ook dat niet meer helpt … Tijd voor een plan C want ik wil wel nog steeds foundation dragen. Ik hou gewoon van de egale teint dat foundation me geeft. Tenminste, als ik op die dag geen reactie heb …

SKINCARE

Een ex-collega/vriendin werkt bij de bron van een erg goed skincare merk. Toen ik al eens een huidanalyse liet doen was meteen al duidelijk dat mijn huid ook beschadigd is en dat is nu ook mogelijk de reden waarom mijn huid zo overgevoelig is geworden. Hoog tijd om het probleem aan te pakken met als eerste een goede skincare basis, aangepast aan mijn huid(problemen).

MINERAL MAKE-UP

Ondanks dat een goede skincare basis al veel goeds zou doen voor mijn huid, heb ik het gevoel dat ik zou dweilen met de kraan open als ik mijn foundation basis ook niet zou aanpakken. Hierdoor ben ik ook aan het kijken om een minerale foundation aan te schaffen. De laatste tijd zijn er behoorlijk wat merken bijgekomen die minerale make-up verkopen. Een tip die ik al kreeg is om zeker de ingrediënten te checken zodat er zeker geen talc en dergelijke is gebruikt. Veel merken zouden zichzelf mineraal noemen, terwijl dit eigenlijk niet helemaal zo is.

Heb jij dezelfde problemen? Heb je intussen een oplossing? Let me know!

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Els
  16 maart 2018 at 09:58

  Hey Sarah, ik ben ok met de fond de teint van Avene. Heb je die al uitgeprobeerd? Xx

  • Reply
   Sarah
   16 maart 2018 at 10:01

   Nog niet geprobeerd, ik noteer het op mijn lijstje. Dankjewel!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  16 maart 2018 at 11:02

  Ik gebruik gewoon nooit foundation : ) Maar anders zou ik een hypoallergene proberen misschien.

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: