Food Lifestyle

DIY | MIJN GRANOLA RECEPT

granola

Gezond eten, dat blijft toch iets moeilijk vind ik. Maar er is één onbijtje dat me altijd kan bekoren en dat is granola. Aangezien voorverpakte granola vaak ongewenste suikers bevat, maak je die best zelf. De ingrediënten en hoeveelheid per keer die je nodig hebt valt reuze mee en het is eigenlijk super gemakkelijk. En zo weet je zeker wat er allemaal in zit.

granola

Samen met mijn boodschappenlijstje trok ik naar de Colruyt. Ik kreeg de tip van Thierry zijn nicht dat ze daar een uitgebreid assortiment zaden en noten hebben en ze had zeker niet gelogen! Ik vulde mijn kar en nam bovenstaande allemaal naar huis. Waar ik wel wat van verschoten ben is de prijs van sommige ingrediënten, maar uiteindelijk zal dat wel meevallen aangezien ik telkens maar een beetje nodig heb.

granolagranola granola

MAAK JE EIGEN GRANOLA

Van de zaden nam ik per soort zo’n 20 gram, de pitten 30 gram en de noten 50 gram. De noten heb ik ook eerst gehakt alvorens ze te mengen met de zaden en pitten en 125 gram havermout(vlokken).

granola

Eens alles afgewogen is meng je alles onder elkaar in een ovenschaal. Voor je de ovenschaal in de oven plaatst moet je er eerst nog wat vetstof bij doen. Neem drie eetlepels kokosolie (eventjes opwarmen in de microgolf zodat hij vloeibaar is) en voeg je hier drie eetlepels water aan toe. Daarna giet je dit in de ovenschaal en meng je het goed door zodat de mengeling licht vochtig is (zeker geen extra water toevoegen anders is de granola niet krokant!).

granola

De granola mengeling moet gedurende 40 minuten in de oven op 180°c waarbij je het om de 10 minuten even omroert zodat hij zeker niet zou aanbranden.

granola

Heel simpel om te maken en je hebt een lekkere mengeling die je uit de hand kan eten of kan mengen met yoghurt, platte kaas, fruit, … Je kan er ook, eens hij uit de oven is, gedroogd fruit aan toevoegen, maar pas ook hier op met de suikers als je minder suikers wilt eten.

granola

Intussen koop ik mijn zaden en noten bij Pit&Pit. Een stukje goedkoper, snelle levering en alles zit in handige verpakkingen. Je hoeft geen bewaardozen meer aan te kopen om je havermout in over te brengen. Het zit gewoon al in een handige pot.

Bon appétit!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  omily
  4 november 2015 at 09:10

  Wat leuk om een receptje te vinden 🙂 Ik maak zelf mijn granola, maar doe zo maar wat 😉 Ik deed het in de pan tot nu toe, maar dat is wel heel tijdrovend. Volgende keer probeer ik het in de oven!

  • Reply
   Sarah
   4 november 2015 at 11:24

   Oh, ik wist niet eens dat je dat kon maken in een pan. ^^ Zeker eens doen, is wel vrij gemakkelijk en terwijl dat het in de oven zit en je af en toe eens moet roeren kan je alweer je rommel opruimen. Allez, ik heb toch veel rommel als ik in de keuken bezig ben. 😉

 • Reply
  Evelien
  4 november 2015 at 12:06

  Oh Sarah dat ziet er lekker uit! Ik heb ook al granola gemaakt maar niet met zoveel pitten enzo omdat ik niet wist waar ik dat moest halen! Nu dus wel, merci 🙂 zodra de keuken er weer staat gaan we er voor 🙂

  • Reply
   Sarah
   4 november 2015 at 12:10

   Bedankt voor je berichtje! Leuk dat je er wat aan hebt. Succes nog met jullie keuken!

 • Reply
  Sofie
  4 november 2015 at 12:14

  Ja, die prijs hé, ik blijf daar toch ook van verschieten ze! Maar het is wel super lekker allemaal!

  • Reply
   Sarah
   4 november 2015 at 12:21

   Inderdaad, maar als je ziet hoe weinig je gebruikt per keer en hoe lang je met die pot granola dan doet valt dat eigenlijk wel nog mee.

 • Reply
  Joyce
  4 november 2015 at 20:37

  Ik ga dat ook eens doen, denk ik! Ik las ook al dat je er een beetje honing onder kan mengen voor je alles in de oven steekt.

  • Reply
   Sarah
   4 november 2015 at 20:38

   Klopt, maar omdat honing bij de regels van Pascal Naessens onder “comfort” valt, kan dit niet voor elke dag. Daarom dat ik dit er niet bij doe. Ik wil iets gezonds dat ik elke dag kan gebruiken zonder extra suikers.

   • Reply
    Joyce
    4 november 2015 at 20:45

    Huh? Comfort? Ik dacht dat honing ok was, geen geraffineerde suiker enzo.

    • Reply
     Sarah
     4 november 2015 at 21:05

     Honing in de supermarkt is aangelengd met suikerwater, daarom dat die zo goedkoop is. Je zou al moeten kijken voor rauwe onbewerkte honing rechtstreeks van een imker ofzo om echt zuivere honing te hebben.

 • Reply
  Isabelle
  10 november 2015 at 11:41

  Hey, chiazaad kan je trouwens ook soms goedkoper kopen bij Kruidvat, zeker als ze een actie doen zoals deze week!

  • Reply
   Sarah
   10 november 2015 at 11:45

   Aha! Bedankt voor de tip!

 • Reply
  Sandra verdienen
  17 november 2015 at 17:24

  Ik vind dit geniaal bedacht. Niet alleen suikerloos maar ook heel gezond met de verschillende noten en pitten. Lekker en calorie-arm. Ik ga dit zeker proberen, bedankt voor je tip!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: