Er op uit

Family@the movies | Janneman Robinson en Poeh

janneman robinson

Afgelopen zondag beleefde ik nog eens pure nostalgie. Samen met mijn gezin ging ik naar de nieuwe Winnie De Poeh film. Deze keer geen tekenfilm zoals we gewoon zijn van Winnie, maar een live-action film. Winnie De Poeh in het echt dus. De film bevat een vrij zware boodschap dat door kindjes niet gemakkelijk begrepen zal worden, maar desalniettemin heb ik er wel van genoten.

De eerste helft van de film is gewoon triest. Janneman Robinson vertrekt naar een strenge kostschool, moet nadien vechten voor het vaderland in de oorlog en daarna stort hij zich op zijn werk. Er is geen plaats meer voor fantasie. Door zijn drukke job, de vele overuren, raakt Janneman Robinson steeds meer verder weg van zijn gezin. Je ziet in de film dat hij hierdoor totaal geen band heeft met zijn dochter (hij kwam ook maar pas terug van de oorlog, jaren na haar geboorte) en met zijn vrouw loopt het ook niet zoals het zou moeten.

Mensen zeggen dat niks doen onmogelijk is, maar ik doe elke dag niks – Winnie De Poeh

Ik hoorde achter mij kindjes tijdens de pauze zeggen dat ze het niet zo leuk vonden. Gelukkig was de tweede helft veel vrolijker. Winnie is plots te vinden in Londen, waar Janneman Robinson woont en waar ze elkaar terug vinden. Eens Janneman Robinson begrepen heeft dat hij die malle ouwe beer niet zomaar kan afschudden, beleven ze samen opnieuw een aantal avonturen waarbij Janneman eindelijk zijn kinderlijk enthousiasme terug vindt.

Enora zelf was heel enthousiast om Winnie De Poeh te zien op het grote scherm. In de eerste helft had ze het ook ietsjes moeilijker om haar aandacht erbij te houden, ook omdat het echt een film is en geen tekenfilm. Maar tijdens de tweede helft heeft ze heel goed opgelet. En de mama pinkte hier en daar een traantje weg. ^^

 

winnie de poeh

 

De film is sinds gisteren, 08 augustus 2018 te bekijken in de bioscoop.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sofie Lambrecht
    10 augustus 2018 at 09:47

    Wij vonden het ook echt een topper!!

  • Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: