Beauty Lifestyle

ESTÉE LAUDER DOUBLE WEAR FOUNDATION

double wear

Foundation, dat is iets waar ik regelmatig mee sukkel. Niet omdat ik de juiste kleur niet vind, maar omdat ik van verschillende soorten foundation uitslag krijg en een jeukend gelaat, vooral aan mijn slapen. Ook de MAC foundations die ik jaren heb gebruikt slaan niet meer aan en zorgden meer en meer voor frustraties. Eind oktober kocht ik een foundation van BE Creative, het huismerk van ICI Paris. Maar de nieuwsgierigheid naar de Double Wear foundation van Estée Lauder bleef. Toen ik samen met mijn collega-bloggers/vriendinnen ging shoppen in Brussel en er -50% was op je tweede beauty artikel besloot ik hem na wat getreuzel toch te kopen. And I love it!

VERPAKKING

Oké, laat ik eerst beginnen met iets wat ik minder fijn vind aan de foundation. De verpakking. De verpakking oogt oud en zou wel eens een make-over verdienen. Ook het gebrek aan een pompje is zo frustrerend. Het is niet de allergoedkoopste foundation dus waarom kon er geen pompje bij? De pompjes van MAC zouden hier wel op passen, helaas heb ik de mijne op de één of andere manier stukgemaakt dus moet ik nog even een nieuwe aanschaffen.

double wear

double wear

DEKKING

De meningen over deze foundation is wat verdeeld, velen zijn suuuper enthousiast en anderen zijn dan weer negatief omdat hij te dekkend zou zijn waardoor je een cakeface hebt. Laat ik je al meteen zeggen, ik zit bij het enthousiaste deel en je hebt er absoluut geen cakeface door, als dat zo is, heb je gewoon te veel product willen aanbrengen of heb je hem niet op een goede manier aangebracht. Deze foundation breng ik zoals elke andere foundation aan met mijn Zoeva Buffer kwast (°104). De foundation geeft een medium tot full coverage dus al mijn roodheden en imperfecties worden hierdoor verborgen. De delen die ietsjes meer coverage nodig hebben zoals mijn wangen (roodheid) geef ik een extra dun laagje.

FORMULE

Hij is volgens mij geschikt voor elk huidtype. Ik heb een gemengde huid en op mijn vettere delen doet hij het ook geweldig! Terwijl andere foundations na een hele dag vaak erg vervaagd of zelfs verdwenen waren (ook na af poederen) blijft deze een hele dag op zijn plek. Nu is mijn huid ietsje droger door het koude weer (ik slaap met mijn raam open) en accentueert hij hier en daar velletjes. Waarschijnlijk zou ik moeten stoppen met af poederen wat ik uit gewoonte wel nog steeds doe. De foundation droogt mooi mat op en voelt niet sticky dus je kan dat eigenlijk gerust skippen.

VOOR EN NA

CONCLUSIE

Dit is een ontzettend fijne foundation. Ik gebruik deze nu bijna een volledige maand praktisch elke dag en ik heb hiervan nog geen enkele keer uitslag gekregen of jeuk! Hij droogt mat op, ideaal met mijn gemengde huid en dus vettere T-zone + wangen en blijft de hele dag goed zitten! Enig minpuntje is dat het door de matte/droge formule mijn grote poriën wel accentueert, maar dat lost een goede primer dan wel wat op. Ik ben FAN!

Ik kocht de foundation bij INNO en daar kost hij zo’n 39 euro.

Happy Moments

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Saar
  10 januari 2017 at 09:05

  Echt wel een supergoede foundation hè

 • Reply
  Fie, Hola-Nova
  10 januari 2017 at 14:23

  Perfecte match! Heel mooi, jammer dat de mijne iets te donker is 🙁

  • Reply
   Sarah
   10 januari 2017 at 14:59

   Jammer inderdaad. Ik zou hem als ik jou was aanbieden op BS, zag niet lang geleden een reactie van iemand die “sand” heeft.

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: