Er op uit

ER OP UIT | PLAY KORTRIJK

Gisteren gingen we er met het gezin op uit. Dit weekend was de opening van Play Kortrijk. Een stadsfestival waarbij je allerlei kunstzinnige zaken kan ontdekken door middel van en stadsspel. 

PLAY

PLAY brengt 40 kunstenaars uit 18 landen brengen 60 kunstwerken op 16 binnen- en buitenlocaties naar Kortrijk en dit door middel van een stadsspel. Het is niet moeilijk, je stelt je eigen stadsspel samen. Je kan kiezen om enkel dingen te doen die geschikt zijn voor kinderen vanaf 3 jaar, je kiest de wilde route, muzikale route, … Je mag uiteraard ook gewoon de activiteiten kiezen die jou liggen uit eender welke categorie. It’s all up to you! Per stop heb je ook telkens een code die je kan noteren op de opdrachtblaadjes en daarmee kan je ook nog eens een prijs winnen! Het stadsspel kan je vinden bij één van de drie infopunten of je kan het ook online spelen. Wij gingen deze halen bij Begijnhof 1302 en we kozen voor alle opdrachten met rode lijn, geschikt voor 3+ jaar. Er zijn binnen en buitenlocaties. De buitenlocaties zijn elke dag open, voor de binnenlocaties kan je er terecht van dinsdag tot zondag en dat van 13 tot 17 uur.

 

Wij gingen eigenlijk nooit dieper in Kortrijk. Als we in Kortrijk zijn, zijn we te vinden in de K (shoppingcenter). Dus het was wel leuk om door dit stadsspel tegelijkertijd ook de stad te ontdekken. We aten ook heerlijk bij Damast, waar ze heel kindvriendelijk zijn. Enora at zelfs eens al haar vlees op, dat zegt ook al veel.

Ga zeker naar het confetti gedeelte op de Houtmarkt. Het is zo stress verlagend om te doen. Gewoon stoeien met confetti ^^.

Play is er nog tot 11 november 2018. Je kan uiteraard ook gratis de kunst ontdekken en niet meedoen aan het stadsspel. Volgens mij een ideale activiteit voor in de zomervakantie! Ga dan naar www.playkortrijk.be om meer te weten over dit festival!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kool Family
    25 juni 2018 at 16:26

    Nog nooit van gehoord, maar ziet er wel terug een leuke tip uit!

  • Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: