Kids Personal

EERSTE KLEUTERKLAS | 1 SEPTEMBER 2017

kleuterklas

Vandaag was het zo ver, de eerste kleuterklas. De school opent opnieuw zijn deuren en de klasjes zijn klaar om de kinderen te ontvangen. Ik nam verlof om Enora naar het klasje te kunnen brengen en zette mijn wekker om 7u. Vroeger hoeft niet aangezien de school hier net voor de deur is. Enora die stond al een hele week te popelen om terug naar school te mogen gaan. Al elke dag zei ik haar hoeveel keer ze nog moest slapen alvorens ze eindelijk terug naar school kon. Gisterenochtend dacht ze omdat ze heeeeeel erg goed geslapen had, dat ze dan al naar school mocht. Helaas was ze teleurgesteld omdat ze toch echt nog een dagje ging moeten wachten.

VOORBEREIDING

Gisteren had ik een event en had ik Enora in de avond niet meer gezien, de papa haalde ze op van de opvang. En door dat event stonden boterhammen klaarmaken ook vandaag nog op de planning. Aangezien we nu de “bento” manier doen, doe ik dit het liefst de avond voordien. Het neemt toch net wat meer tijd in beslag. Ondanks dat Enora er al een hele week om vroeg was ik precies toch niet goed voorbereid, want in mijn koelkast waren niet veel groenten meer te vinden.


De snacktomaatjes waren blijkbaar al op en ik had nu niet echt zin om deze ochtend de bloemkool nog te scheiden. Dus ik improviseerde en Enora heeft nu boterhammetjes in leuke vormpjes mee, fruit, kaas, zwanworstjes en wat hespenworst. Intussen ging ik ook al naar de winkel en vulde ik mijn voorraad groente ook terug aan. Radijsjes, tomaatjes, komkommertjes, … zitten nu allemaal mooi in de koelkast. Helemaal klaar voor maandag!

Jeune premier

Enora oefende eerder deze week ook haar boekentasje openen en sluiten. Helemaal trots was ze toen het lukte en ze hem dus kon meenemen naar school. We hadden de boekentas van Jeune Premier al sinds vorig jaar in huis maar op dat moment kon ze hem nog niet openen en bleef hij dus in de kast. Jammer want ik vind het echt een prachtige boekentas. Deze van hun nieuwe collectie vind ik ook helemaal geweldig en met 1 sluiting lijkt het me net wat gemakkelijker voor een eerste kleuter.

jeune premier

 

JUF ELKE

We leerden Juf Elke kennen tijdens het infomoment afgelopen dinsdag. Het ziet er een hele lieve juf uit en het klasje is ook helemaal top. Ze hebben zelfs een houten speelhuisje met glijbaan in de klas! Je kan vast wel geloven dat de kindjes daar helemaal blij mee zijn.


Ik ben heel erg benieuwd naar de verhalen als ik ze deze namiddag ga ophalen. Benieuwd of het in de eerste kleuterklas net zo goed verloopt als in de peuterklas. Maar dat zal vast wel.

Waren jullie klaar voor de start? Hoe verliep het afzetten?

rodial

*uitgelichte afbeelding: Shutterstock

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Kool Family
  1 september 2017 at 12:41

  Bij ons verliep dat ook schitterend! Reuzebenieuwd naar de verhalen…!

 • Reply
  Sofie
  2 september 2017 at 17:41

  Wat leuk zeg, ik ben benieuwd hoe het is geweest. Maar wat een leuke boekentasjes zeg, echt geweldig!

 • Reply
  Nathalie
  3 september 2017 at 06:52

  Veel succes! Ik ben er ook helemaal klaar voor`. En je hebt een mooie lunchbox gemaakt !

 • Reply
  Lonneke
  3 september 2017 at 07:24

  Wat een leuke manier om zo een gevarieerde lunchbox mee te geven. Ik zie dat steeds vaker voorbij komen en wil het ook zo gaan doen voor mijn dochtertje.

 • Reply
  Nicole Orriëns
  3 september 2017 at 08:52

  Hier zijn de kinderen inmiddels wat ouder en gaan ze zelf naar de middelbare school. Wat handig dat jullie school aan de overkant is zeg! Dat is relaxt qua logistiek.

 • Reply
  Elke
  3 september 2017 at 10:46

  Wat leuk dat je zo’n gevarieerde lunchbox mee geeft! En die boekentasjes zijn echt te leuk! Hopelijk is alles goed verlopen!

 • Reply
  MC Kleuver
  3 september 2017 at 11:28

  Een hele lekkere lunchbox. Zo uitgebreid hadden wij dat vroeger niet. Nou was dat ook niet nodig, omdat wij tussen de middag naar huis gingen. Ben benieuwd hoe de eerste dag is geweest!

 • Reply
  Fleur
  3 september 2017 at 11:58

  Spannend hoor, zo’n eerste dag op school. Hier ook gestart met nieuwe rugzakken en Bento Lunchtrommels

 • Reply
  Manon
  3 september 2017 at 12:58

  Leuk en lekker zo een lunchbox. Zou ook wel spannend geweest zijn zo naar de kleuterklas

 • Reply
  Emma
  4 september 2017 at 12:18

  Wat lief zeg! Zoet er uit als een lekkere lunch en dat tasje is echt gaaf!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: